Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Henk Steenman van AMS-IX voorzitter Open-IX IXP standards committee

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 11 september 2013 08:04 uur

Technisch directeur Henk Steenman van AMS-IX

CTO Henk Steenman van AMS-IX wordt voorziter van de IXP Standards  Committee. In deze rol wordt hij verantwoordelijk voor de technische standaarden van nieuwe internet exchanges in de VS.

De keuze voor Steenman in deze functie, is een heel logische. Steenman is als een van de oprichters van AMS-IX als geen ander ingevoerd en ervaren in de setup van internet exhanges. De benoeming vindt plaats vanuit de Open IX Board. Deze organisatie kijkt voor de inrichting van nieuwe exchanges nadrukkelijk naar de wijze waarop AMS-IX is gebouwd.

Open IX, een organisatie die bestaat uit content providers, hosters, telecomproviders en datacenterbedrijven, heeft zichzelf ten doel gesteld om neutrale exchanges op te richten in de VS en daarmee IP-verbindingen minder complex te maken. Het model van internet exchanges zoals we die in Europa kennen, is minder bekend in de VS. AMX-IX is al voorgesorteerd om te helpen bij het inrichten van nieuwe exchanges in de VS.

Job Witteman, CEO van AMS-IX, stelt in een reactie dat de ontwikkelingen uitstekend passen in de strategie van AMS-IX om overal ter wereld te helpen in het oprichten van internet exchanges. AMS-IX bouwde eerder al mee aan exchanges in Curaçao en Hong Kong.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.