Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

OpenStack-trainingen gebundeld op nieuwe site

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 19 september 2013 13:05 uur

OpenStackCursus doen in OpenStack? Dat kon altijd al, maar via een nieuwe Training Marketplace zijn trainingen van een aantal OpenStack-bedrijven nu gebundeld. Trainingen moeten OpenStack toegankelijker maken omdat kennis van het platform ‘een gunstig effect heeft op de carri√®remogelijkheden van cloudengineers’.

De Training Marketplace werd begin deze week gelanceerd. Deelnemende partijen zijn naast Red Hat, SuSe en The Linux Foundation ook cloudproviders als Rackspace en Piston. Deze partijen bieden via de trainingssite inmiddels cursussen aan.

Volgens de OpenStack Community is de site het antwoord op de groeiende vraag vanuit de markt naar geschoolde OpenStack-programmeurs. Mirantis, ook een van de deelnemers, maakte eerder dit jaar al ruim 10 miljoen dollar vrij voor consulting en trainingservices. Op deze manier proberen ondernemingen een boost te geven aan de verdere groei van het platform. En: het legt de cursisten zelf ook geen windeieren. Volgens een infographic op datacenterknowledge.com verdienen OpenStack-cloudengineers ruim 34.000 dollar meer op jaarbasis ten opzichte van andere cloudengineers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.