Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Verschillen tussen cloudmodellen vaak niet duidelijk’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 26 september 2013 08:10 uur

cloud-wolkEen one size fits all-oplossing voor clouddiensten werkt niet. Dat is althans de mening van IT-dienstenleverancier Datad. Klanten hebben te vaak geen inzicht in de onderliggende architectuur.

In gesprekken wordt doorgaans gesproken over DE cloud alsof er maar 1 cloud is, maar dat is zeker niet het geval, zegt Rody van Egmond van Datad in gesprek met ISPam.nl.

“Wij zien een ontwikkeling dat klanten meer en meer functionaliteit en flexibiliteit willen en dat dit niet altijd vanuit 1 cloud mogelijk is.”

Het bedrijf, dat zelf clouddiensten aanbiedt, vergelijkt de desktop met de digitale hangplek waar alles samenkomt, zowel  private , public als on-premise clouddiensten.

Public
Hoewel diverse bedrijven hebben voorspeld dat de hybride cloud het meestgebruikte model zal zijn, ziet Van Egmond dat iets anders. “Onze stelling is: Ga voor public cloud, tenzij wet- en regelgeving, functionaliteit of een afwijkend innovatietempo hier niet bij aansluiten.”

Van Egmond meent dat het daarom belangrijk is om de juiste zaken te combineren. Bijvoorbeeld een Public Online Werkplek gecombineerd met Office 365 en private business applicaties.

Inzicht
Voor klanten is  het volgens hem vaak niet duidelijk waar de verschillen tussen de diverse cloudvormen zitten en waar de addertjes. “Dit komt ze vaak geen inzicht krijgen in hoe de cloud qua architectuur in elkaar zit. Aan de voorkant wordt veel windowdressing gedaan, waardoor klanten niet zien wat verschillende clouds echt bieden.”

Daarbij komt dat clouddiensten lastig te vergelijken zijn en dat de opgedane kennis van hun eigen IT-omgeving veelal niet toereikend is om de juiste vragen over de cloud te stellen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.