Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Grote partijen anticiperen op innovatiegolf in cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 30 september 2013 08:05 uur

CloudhostingVrijwel alle grote partijen hebben deze week flinke uitbreidingen op hun productportfolio voor cloudtoepassingen aangekondigd. De door Gartner voorspelde innovatiegolf in dit marktsegment voor 2014, lijkt al in vierde kwartaal van dit jaar te worden ingezet. Oracle, HP, Cisco: ze zijn allemaal bang de boot te missen op het gebied van met name IaaS.

Oracle zal tijdens de Oracle OpenWorld deze week diverse uitbreidingen aankondigen op hun cloudportfolio, met nieuwe services, een roadmap voor Nimbula Director en een OpenStack API-integratie met Oracle Exalogic Elastic Cloud.

HP richt zich vooral op Big Data en komt met analysetooling voor big data in de cloud: HAVEn Big Data Analytics. Dit wordt onderdeel van het HAVEn-platform van HP waarin diverse industriestandaarden zoals Autonomy IDOL, Vertica, ArcSight Security Event Manager, maar ook Hadoop bij elkaar worden gebracht. Uiteindelijk wil HP hiermee ‘big data as a service’ groots in de markt lanceren.

Cisco pakt het nog groter aan. Dat bedrijf kwam deze week met het Network Convergence System (NCS) waarmee service providers in staat moeten zijn om enorme hoeveelheden data uit cloud, mobiele apparaten, videoapplicaties en machine-to-machine-applicaties op te vangen en te verwerken. Cisco positioneert NCS als de technologie voor ‘Internet of Everything’. Dat ging natuurlijk gepaard met grote woorden:  “Het internet zoals wij dat kennen, staat op een kruispunt. Niet menselijk handelen, maar machine-driven events vragen om volledig nieuwe diensten van providers.”

Groei
De grote fabrikanten anticiperen met deze ontwikkelingen op de verwachte groei in investeringen bij vooral grotere bedrijven. Conform die verwachtingen zullen de investeringen in 2014 in cloudomgevingen flink toenemen. Deels uit noodzaak omdat bedrijven investeringen dankzij de crisis voor zich uit hebben geschoven en zo langzamerhand op een punt belanden waar ze infrastructuur, inclusief legacy, echt moeten gaan vervangen. Diezelfde crisis zorgt er tevens voor dat bedrijven daarbij kijken naar mogelijkheden om zoveel mogelijk weg te zetten in cloudomgevingen.  Gartner onderzocht eerder al dat ruim 60 procent van grote, internationale bedrijven plannen hebben om in 2014 delen van de infrastructuur uit te besteden naar cloudproviders.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...