Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

NL-ix verdubbelt netwerkcapaciteit

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 27 september 2013 12:02 uur

NLixlogo_fc_defDe NL-ix heeft de afgelopen maanden de capaciteit van haar netwerk in Nederland verdubbeld. Dit maakte commercieel directeur Marc Gauw bekend tijdens de 6e NL-ix Late Summer Drink, die woensdagavond in Scheveningen plaatsvond. Door de enorme groei van klanten was deze investering noodzakelijk. Groei was er niet alleen in de capaciteit van haar netwerk.

Inmiddels levert de exchange diensten in meer dan 70 datacenters in zes verschillende landen. Daarmee is de exchange wereldwijd gezien opgeklommen naar de 7e positie (>400 Gbit/sec) kijkend naar het verkeer dat meer dan 380 leden uitwisselen. Deze groei komt volgens  Gauw vooral door video-on-demand  verkeer. Ook was er een groei aan pan-Europees peering-verkeer. Recentelijk zijn in Amsterdam de eerste 100 gigabit poorten opgeleverd aan een nieuwe klant die behoorlijk heeft bijgedragen aan de groei van het platform.

NLixLateSummerDrink2013

Gauw is blij met de toenemende belangstelling voor de NL-ix. En die belangstelling bleek ook wel uit het aantal bezoekers dat de informele bijeenkomst in Scheveningen bezocht. “Het is bijzonder leuk om nu voor de 6e keer onze ‘NL-ix Late Summer Drink’ te organiseren, en te constateren dat daar inmiddels 6 keer zoveel bezoekers zijn als 6 jaar geleden bij het 1e event. Wat dat betreft groeit ons event bijna net zo hard als onze internet exchange”, glimlacht Marc Gauw, commercieel directeur bij de NL-ix.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.