Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ziggo Zakelijk activeert IPv6

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 30 september 2013 13:00 uur

logo-ziggo-zakelijkZiggo gaat gefaseerd IPv6 activeren voor zijn zakelijke klanten. Op 9 september jl. heeft Ziggo de eerste klant een IPv6-adresreeks verstrekt aan een klant en deze live gebracht. Vanaf begin november is IPv6 voor alle Internet Pro-klanten beschikbaar. Eind 2013 moeten alle zakelijke diensten van Ziggo IPv6 kunnen ondersteunen.

“Ziggo Zakelijk heeft nog genoeg IPv4-adressen op voorraad. Toch zijn de voorbereidingen op de overgang naar IPv6 al in volle gang”, zo schrijft Ziggo op haar website. “Die eerste test met een klant verliep vlekkeloos en dus is de gehele inrichting van het netwerk klaar voor IPv6.”

Begin november wil de accessprovider IPv6 verder uitrollen. Als eerste zijn klanten met een Internet Pro-aansluiting aan de beurt. Eind 2013 moeten alle zakelijke diensten van Ziggo IPv6 kunnen ondersteunen, waaronder de Office Pro en de IPtransit-dienst.

Op een apart deel van de website geeft Ziggo uitleg aan de (zakelijke) klanten en welke stappen zij moeten nemen om de beveiliging achter de router op orde te brengen. Het is nog niet bekend wanneer de reguliere, particuliere Ziggo-aansluitingen de beschikking krijgen over IPv6.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.