Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon Web Services opent eigen Dev Center in Rijswijk

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 1 oktober 2013 08:11 uur

awslogoAmazon Web Services doet niet mee aan het PRISM-programma van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Die boodschap heeft het bedrijf vorige week stevig neergezet tijdens het eerste congres van AWS in Amsterdam.

Het congres was eigenlijk vooral bedoeld om programmeurs enthousiast te maken om AWS te gebruiken. Daarnaast waren er ook aankondigingen zoals over PRISM en dat het bedrijf sinds kort een eigen kantoor in Nederland heeft met developers. Reden genoeg voor ISPam.nl om te gaan praten met Carlos Condé, senior Solutions Architect bij AWS.

Is de onrust over PRISM de reden om deze bijeenkomst te houden?
“Nee, AWS organiseert in heel Europa een aantal conferenties. Het is vergelijkbaar met wat we jaarlijks in de VS organiseren. In de EMEA-regio groeien we snel dus werd het tijd om hier ook zo’n evenement te organiseren. Voordat we naar Amsterdam kwamen, waren we in Stockholm en hierna gaan we naar Tel Aviv en Milaan.”

Carlos Condé

Carlos Condé

“Amazon Web Services doet niet mee aan PRISM. Het is een foutieve veronderstelling die nieuwe klanten vaak hebben. Wie ervoor kiest om zijn data in Ierland op te slaan bijvoorbeeld, kan er zeker van zijn dat zijn data het land niet verlaat. Bovendien blijkt wel uit de diverse certificaten en uit onze lijst met gebruikers dat zij ons volledig vertrouwen. Shell gebruikt AWS bijvoorbeeld voor geologische data-analyse, om na te gaan waar er olie in de grond zit. Dat is zeer gevoelige informatie want het gaat over het ontdekken van nieuwe oliebronnen. Bovendien kondigde De Nederlandsche Bank, zes weken na de onthulling van PRISM, aan dat AWS veilig was, waarna Robeco als eerste Nederlandse bank diensten van AWS is gaan gebruiken.”

AWS heeft in het verleden diverse problemen met beschikbaarheid gehad, hoe verklaren jullie dat?
“Ja, er zijn inderdaad in het verleden problemen met de service geweest. Toch als je de prestaties bekijkt van de afgelopen zeven jaar dat AWS actief is, hebben we een geweldige trackrecord opgebouwd. We hebben problemen met de service gehad, maar wie zijn data op meerdere plekken had draaien, had daar geen last van. De infrastructuur van AWS is namelijk onderverdeeld in 25 ‘availability zones’. Het kiezen voor redundantie is een keuze die de klant zelf moet maken.”

Waarom hebben jullie voor Nederland gekozen als locatie voor een Development Center?
“AWS stimuleert innovatie omdat ontwikkelaars tegen lage kosten bepaalde tools kunnen testen. En dat is zeker hier in Nederland waar veel succesvolle startups zijn, populair. Nederland is toch een beetje het ‘Silicon Valley’ van Europa. Daarom hebben we in Rijswijk nu een kantoor met ontwikkelaars opgezet. Zij gaan nieuwe features voor AWS bouwen.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...