Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Eindelijk IPv6-ondersteuning in cPanel

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 4 oktober 2013 08:03 uur

cPanelHet blijft een spannend verhaal, de updates van cPanel. Maar eindelijk hebben de makers van deze managementsoftware voor hosting de langverwachte ondersteuning voor IPv6 in de nieuwe release verwerkt. Het uitblijven ervan kwam cPanel in de afgelopen maanden op flinke kritiek te staan.

Die kritiek had ook vooral te maken met het feit dat cPanel ondersteuning van IPv6 bleef aankondigen, maar het uiteindelijk niet in nieuwe releases stopte. Versie 11.36 barstte van de nieuwe features, maar IPv6 werd nog steeds niet ondersteund. Het bedrijf maakte deze week versie 11.40 wereldkundig waarin het protocol wel is opgenomen.

Waarom het bedrijf zo lang heeft gewacht? cPanel zag er simpel de noodzaak niet van in. Volgens de ontwikkelaar is de IPv6-adoptie nog steeds erg laag en wacht de wereld vooral op het moment waarop consumenten in de VS het nieuwe protocol gaan omarmen. Pas op dat moment zal het wereldwijde IPv6-verkeer sterk toenemen.

Versie 11.40 ondersteunt IPv6 dan ook alleen nog maar voor website content en cPanel data store. cPanel 11.40 ondersteunt 1:1 NAT wel volledig, veelal nodig voor cloudtoepassingen zoals vCloud van VMware, Rackspace en AWS. Deze platformen gebruiken allemaal 1:1 NAT.

Daarnaast heeft cPanel verbeteringen doorgevoerd voor het gebruik van PHPMyadmin en PHPpgadmin. Ook is er een nieuwe website editor, CKEditor – een open source-product dat de huidige WYSIWYG Pro editor vervangt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.