Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

GoDaddy neemt Media Temple over

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 oktober 2013 08:10 uur

godaddyGoDaddy heeft webhoster Media Template, dat zich op hoogwaardige hosting richt, overgenomen. Door de overname krijgt de grootste webhoster ter wereld in één klap een stevig marktaandeel op het gebied van wat in de Verenigde Staten als premium hosting wordt aangeduid.

Media Temple is in 1998 opgericht en heeft zich van veel andere Amerikaanse webhosters onderscheiden door zich op kwalitatief hoogwaardige hosting te richten, terwijl de meeste andere Amerikaanse webhosters juist op het budget segment waren gericht. Deze strategie werkte waardoor het bedrijf wist uit te groeien tot een hoster met 225 medewerkers dat 125.000 klanten bedient en verantwoordelijk is voor het in de lucht houden van ruim 1,5 miljoen websites.

In een blogpost stelt Demian Sellfors, mede-oprichter van Media Temple, zal zijn bedrijf niet worden geïntegreerd in GoDaddy maar een zelfstandig (dochter)bedrijf blijven. Als voordeel noemt Sellfors dat door de overname investeringen vanuit GoDaddy het mogelijk maken om verdere internationale groei van het bedrijf te realiseren.

GoDaddy is vergeleken met Media Temple ook een stuk groter. De grootste webhoster ter wereld, die zelf wel vooral op budget webhosting is gericht, heeft ruim 4.000 medewerkers, 12 miljoen klanten en 55 miljoen domeinnamen onder beheer.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.