Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

WordPress voegt auto-update toe

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 31 oktober 2013 13:01 uur

WordpressWordPress is een veel gebruikt CMS-platform. Wat begon als een ‘open shell waarmee je ook kon bloggen’ is later een van de meest gebruikte CMS-pakketten geworden. Enkele jaren terug voegde WordPress al een feature toe die sitebeheerders op de hoogte bracht van nieuwe versies, waarmee met een druk op de knop het CMS bijgewerkt kon worden naar de laatste versie. Voor de plugins en themes is niet veel later een soortgelijk systeem opgezet.

In de laatste update, versie 3.7, gaat WordPress nog een stap verder. De site zal iedere 12 uur controleren of er een nieuwe versie van het pakket beschikbaar is en deze automatisch bijwerken. Zo worden eventuele lekken in de beveiliging vanzelf gedicht, is de achterliggende gedachte van de ontwikkelaars. Standaard staat de instelling om de software automatisch bij te werken naar de laatste versie aan. Veel webhosters zullen dit waarderen, omdat hun platform hiermee veiliger wordt.

WP-auto-update

 

ISPam is benieuwd naar de mening van haar lezers die actief zijn in de webhosting, met name zij die veel particuliere eindgebruikers hebben: Is deze stap een goede stap van WordPress en moeten andere CMS-systemen zoals Joomla en Drupal dit voorbeeld volgen,  of houden webhosters het liever bij het oude en vertrouwen zij klanten, met name niet-technische eindgebruikers, toe het systeem zelf van tijd tot tijd bij te werken?

Nick, 31 oktober 2013 3:38 pm

In principe is het voor veiligheidslekken e.d natuurlijk prima dat dit gebeurt. Echter voorspel ik veel klanten die niet snappen dat hun thema's / layouts / plugin's opeens niet meer werken. Hiervan gaan de hostingproviders dan de dupe worden, aangezien de klant 'niks veranderd heeft aan de site, maar nu werkt het opeens niet meer'.

Ik weet niet hoe dit in het installatieproces verwerkt zit (als dit uberhaupt al gevraagd wordt), maar het lijkt me goed om de gebruiker er duidelijk op te wijzen dat er automatische updates uitgevoerd worden en wat hier de consequenties van zijn.

Jan, 27 januari 2014 1:49 pm

Wordpress is een van de beste Cms apps die ook nog eens gratis is, (opensource) maar wat is het probleem met ontwikkelaars tegenwoordig ?, waarom wordt de gemiddelde interweb gebruiker als idioot aangezien ? automatisch updaten zonder toestemming van de sitehouder is een zeer kwalijke ontwikkeling en zal veel mensen doen stoppen om nog langer gebruik te maken van Wordpress, ik ben er in ieder geval klaar mee, gellukig zijn er nog andere en minstens net xulke interessante Cms toepassingen, misschien maar eens over op Drupal, dit betuttellen van Wordpress kan echt niet, als je dan ook nog eens de commentaren vd ontwikkelaars leest op de wordpress site met dfe redden hiervoor (de arrogantie alleen al...) dan houd het voor mij even op...

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.