Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

WordPress voegt auto-update toe

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 31 oktober 2013 13:01 uur

WordpressWordPress is een veel gebruikt CMS-platform. Wat begon als een ‘open shell waarmee je ook kon bloggen’ is later een van de meest gebruikte CMS-pakketten geworden. Enkele jaren terug voegde WordPress al een feature toe die sitebeheerders op de hoogte bracht van nieuwe versies, waarmee met een druk op de knop het CMS bijgewerkt kon worden naar de laatste versie. Voor de plugins en themes is niet veel later een soortgelijk systeem opgezet.

In de laatste update, versie 3.7, gaat WordPress nog een stap verder. De site zal iedere 12 uur controleren of er een nieuwe versie van het pakket beschikbaar is en deze automatisch bijwerken. Zo worden eventuele lekken in de beveiliging vanzelf gedicht, is de achterliggende gedachte van de ontwikkelaars. Standaard staat de instelling om de software automatisch bij te werken naar de laatste versie aan. Veel webhosters zullen dit waarderen, omdat hun platform hiermee veiliger wordt.

WP-auto-update

 

ISPam is benieuwd naar de mening van haar lezers die actief zijn in de webhosting, met name zij die veel particuliere eindgebruikers hebben: Is deze stap een goede stap van WordPress en moeten andere CMS-systemen zoals Joomla en Drupal dit voorbeeld volgen,  of houden webhosters het liever bij het oude en vertrouwen zij klanten, met name niet-technische eindgebruikers, toe het systeem zelf van tijd tot tijd bij te werken?

ISPam.nl Job board

Nick, 31 oktober 2013 3:38 pm

In principe is het voor veiligheidslekken e.d natuurlijk prima dat dit gebeurt. Echter voorspel ik veel klanten die niet snappen dat hun thema's / layouts / plugin's opeens niet meer werken. Hiervan gaan de hostingproviders dan de dupe worden, aangezien de klant 'niks veranderd heeft aan de site, maar nu werkt het opeens niet meer'.

Ik weet niet hoe dit in het installatieproces verwerkt zit (als dit uberhaupt al gevraagd wordt), maar het lijkt me goed om de gebruiker er duidelijk op te wijzen dat er automatische updates uitgevoerd worden en wat hier de consequenties van zijn.

Jan, 27 januari 2014 1:49 pm

Wordpress is een van de beste Cms apps die ook nog eens gratis is, (opensource) maar wat is het probleem met ontwikkelaars tegenwoordig ?, waarom wordt de gemiddelde interweb gebruiker als idioot aangezien ? automatisch updaten zonder toestemming van de sitehouder is een zeer kwalijke ontwikkeling en zal veel mensen doen stoppen om nog langer gebruik te maken van Wordpress, ik ben er in ieder geval klaar mee, gellukig zijn er nog andere en minstens net xulke interessante Cms toepassingen, misschien maar eens over op Drupal, dit betuttellen van Wordpress kan echt niet, als je dan ook nog eens de commentaren vd ontwikkelaars leest op de wordpress site met dfe redden hiervoor (de arrogantie alleen al...) dan houd het voor mij even op...

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...