Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rackspace neemt hypervisorontwikkelaar ZeroVM over

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 28 oktober 2013 13:05 uur

rackspace-logoRackspace neemt voor een onbekend bedrag ZeroVM over. ZeroVM – de naam is weinig verhullend – levert een opensource hypervisor die specifiek wordt ingezet voor het hosten van cloudapplicaties.


Het grote voordeel van ZeroVM is vooral dat het pakket erg licht is. De software virtualiseert alleen de applicaties en niet de machines. Virtuele servers kunnen dankzij deze techniek letterlijk in milliseconden online zijn. Bovendien biedt ZeroVM de mogelijkheid om elke gebruiker in een aparte ‘container’ te plaatsen zodat de toepassing in de markt als zeer veilig wordt bestempeld.

Rackspace liet eerder deze week al van zich horen met een andere innovatie. Het bedrijf stond aan de wieg van de Open Compute-designs van Quanta Computers. Rackspace was samen met Facebook de eerste hoster die deze machines toepaste in haar datacenters. Deze week werd bekend dat Quanta Computers de machine echt in de markt gaat zetten. De designs zoals die worden gebruikt voor de hardware bij Rackspace en Facebook worden dus nu beschikbaar gemaakt voor andere klanten.

De nieuwe hardwarelijn die als RackGo X op de markt komt, bevat twee servers, storagetoepassing en een switch, allemaal gebaseerd op de Open Compute-standaard. Voornaamste kenmerk is dat de hardware niet de standaard breedte van 19 inch heeft, maar 21 inch waardoor er meer ruimte ontstaat voor het toepassen van nieuwe koeltechnieken in de hardware zelf.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.