Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘De tijd is rijp voor Security-as-a-Service’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 1 november 2013 08:05 uur

Motiv-beursHet Nederlandse beveiligingsbedrijf Motiv heeft in oktober in stilte een nieuwe Security-as-a-Service dienst geïntroduceerd. Met de dienst neemt het bedrijf de almaar complexer wordende netwerkbeveiliging uit handen. En daar is behoefte aan, denkt ook het Platform voor Informatiebeveiliging.

“De beveiliging van netwerken is heel gecompliceerd geworden”, zegt Bastiaan Bakker, directeur Business Development bij Motiv in gesprek met ISPam.nl. “Van diverse kanten, zoals het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), komen maandelijks zoveel beveiligingsadviezen dat het bijna niet meer bij te houden is voor IT-afdelingen of telecomproviders.”

Daarbij komt volgens hem ook nog de regulering vanuit de overheid voor transparantie bij incidenten waarbij klantgegevens in het geding zijn. “We hadden al de Telecomwet die telecomaanbieders voorschrijft dat ze datalekken moeten melden, maar in Brussel wordt nu aan een richtlijn gewerkt die ook andere bedrijven verplicht om dergelijke incidenten te melden”, aldus Bakker. “En dat grote gevolgen hebben want alleen al in het afgelopen jaar hebben we bij klanten meer beveiligingsincidenten gezien dan in de afgelopen 14 jaar bij elkaar.”

Ook volgens een woordvoerder van het Platform voor InformatieBeveilging (PvIB), eveneens aanwezig op de beurs Infosecurity, worden veel bedrijfsnetwerken te complex om de beveiliging goed op orde te hebben. “Het is zo gemakkelijk geworden om op afstand een pc of een netwerk aan te vallen”, zegt Thijs de Graaff, namens het PvIB. “Het is net alsof je door de jungle loopt waar achter elke boom een tijger kan zitten, maar intussen krijg je een kokosnoot op je hoofd.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...