Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX New York operationeel

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 7 november 2013 08:02 uur

AMS-IXAMS-IX New York is een feit. De Amsterdamse internet exchange heeft een definitief akkoord bereikt met een aantal partijen waarmee een internetknooppunt wordt opgezet en beheerd. AMS-IX zal ook exchanges uitrollen in Chicago en Silicon Valley. Deze knooppunten staan op de planning voor het eerste en tweede kwartaal van 2014.

AMS-IX meldde gisteren dat het definitief akkoord heeft bereikt met Digital Realty, DuPont Fabros Technology, Sabey Data Centers en 325 Hudson. Met deze partijen gaat AMS-IX aan de slag om het knooppunt New York zo snel mogelijk operationeel te maken. Daarvoor worden de datacenters van Digital Realty en DuPont Fabros in respectievelijk New York en New Jersey gebruikt. Daarnaast maakt AMS-IX gebruik van co-locaties van Sabey Data Centers Intergate Manhattan en het nieuwe center van 325 Hudson Street.

De knooppunten New York, Chicago en Silicon Valley zullen op zichzelf staande knooppunten worden en niet onderling worden gekoppeld. De exchanges staan ook niet in verbinding met AMS-IX in Amsterdam, aldus de verklaring. AMS-IX New York neemt met ingang van vandaag opdrachten aan. De 111 8ste  Digital Realty faciliteit is de eerste omgeving waarbinnen klantpoorten nu al beschikbaar zijn.

Blauwdruk
“Door onze ervaring met het bouwen en beheren van internet exchanges in Europa, Azië, het Caribisch gebied en Oost-Afrika hebben we een blauwdruk voor het uitrollen van nieuwe internet exchanges,” stelt CTO Henk Steenman van AMS-IX en tevens bewaker van het Open-IX initiatief dat ten grondslag ligt aan de uitrol van de Amerikaanse exchanges. “Alle configuratie-, beheer- en monitoringsystemen zijn vooraf gedefinieerd en klaar voor gebruik. De belangrijkste prioriteit is om de organisatie en het team uit te breiden en om de apparatuur en de lokale dark fiber tussen de verschillende datacenters te implementeren. Vervolgens kunnen we aan de slag met andere commercieel interessante partijen die met AMS-IX willen samenwerken en Open-IX gecertificeerd zijn.”

Kans
Met de implementatie komt er een definitief eind aan de discussie die binnen AMS-IX is gevoerd over de Amerikaanse activiteiten.  Job Witteman, CEO van AMS-IX, stelt in een begeleidend schrijven volledig achter de ontwikkelingen te staan: “De kans om met de versterking van de Open-IX community neutraal gedistribueerde internetknooppunten in de VS te starten, past bij onze strategie om internetknooppunten te bouwen op wereldwijde hublocaties. Dit model zal zowel de complexiteit als de gerelateerde kosten verminderen, waardoor wij overtuigd zijn van de toegevoegde waarde van het model voor de Noord-Amerikaanse markt voor IP interconnectie.”

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.