Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

TelecityRedbus neemt maatregelen tegen stroomuitval

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 november 2006 00:09 uur

Na de stroomuitval die plaats vond op 27 september in TelecityRedbus 3 is er uitgebreid onderzoek gedaan door TelecityRedbus en leverancier Emmerson Europe. Uit dit onderzoek is gebleken dat de synchronisatiekabel tussen de UPS-en de stroomstoring zou hebben veroorzaakt. Het belangrijkste advies uit het onderzoek is dan ook, om deze synchronisatiekabel te vervangen met een exemplaar dat afgeschermd is van alle electromagnetische straling.

De synchronisatiekabel zal worden vervangen op zondag 3 december, waarvoor een onderhoudsraam van 7:00 tot 15:00 uur is ingelast. Echter heeft dit wel tot direct gevolg dat gedurende de werkzaamheden de UPS systemen rechtstreeks op het electriciteitsnet zullen worden aangesloten en daarmee de spanning ongefilterd en onbeveiligd bij de apparatuur op de datavloer terecht komt. Hierbij is overigens wel op te merken dat het moment van het onderhoud met de landelijke electriciteitnet beheerder TenneT alsmede lokale beheerder Continuon is vastgesteld om eventuele risico’s tot een minimum te beperken. Verder zal er geen verstoring van de levering van stroom in het TelecityRedbus 3 optreden.

Het is goed om te zien dat de (hoogstwaarschijnlijke) oorzaak van de stroomuitval in TelecityRedbus 3 is gevonden en dat er een oplossing wordt gerealiseerd die het probleem ondervangt. Echter is het feit dat alle gevoelige apparatuur in het datacentrum gedurende maximaal 8 uur rechtstreeks op het energienet wordt aangesloten een punt waar ik minder over te spreken ben. Nu hoop ik wel dat ze tenminste een EMI/RFI Filter en Surge Suppressor er tussen zetten, zodat dergelijke invloeden vanaf het electriciteitsnet de gevoelige apparatuur in het datacentrum niet kunnen bereiken, want dat is wel het minste dat je mag verwachten!

Wat vinden jullie van de maatregel die gaat worden genomen en de beoogde uitvoering én wat vinden jullie van de de verklaring van TelecityRedbus over de stroomuitval? 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.