Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Executieveiling pand Data Facilities afgewend

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 november 2013 08:22 uur

Data FacilitiesHet pand aan de Boyleweg 2 in Spijkenisse waar onder meer het datacenter van Data Facilities in gevestigd is, zou op 13 november openbaar geveild worden door de hypotheeknemer. Hugo Moerland van Best Projects, de eigenaar van het pand, laat in een reactie aan ISPam.nl weten dat veiling niet doorgaat.

Volgens Moerland was er sprake van een geschil tussen Best Projects en de hypotheeknemer, dat geschil is gistermiddag geschikt. Daarnaast is er ook een regeling met de gemeente getroffen voor de achterstallige erfpachtcanon van 230.934 euro. Daarmee is de rust volgens Moerland wedergekeerd rondom het pand aan de Boyleweg 2 in Spijkenisse.

In een reactie laat Data Facilities eigenaar Savvas Bout aan ISPam.nl weten opgelucht te zijn dat er een oplossing is getroffen tussen de eigenaar van het pand en de hypotheeknemer en dat daarmee de veiling is afgewend. Hoewel Bout naar eigen zeggen als huurder van een deel van het pand enkel toeschouwer was, stelt hij wel als voorzorgsmaatregel financiering te hebben geregeld voor het geval dat het pand geveild zou worden, om zo zelf een poging te kunnen ondernemen om het aan te kopen.

Uit het huurcontract van Data Facilities en Best Projects blijkt dat Data Facilities gedurende een periode van 10 jaar totaal 940 m2 aan dataruimte en 685m2 kantoorruimte in het pand huurt. Daar betaalt het bedrijf 174.600 euro per jaar voor. Totaal heeft het pand 4500m2 aan vloeroppervlakte.

Veilingbiljet Boyleweg 2 Spijkenisse

Bram, 3 maart 2016 11:05 pm

In Spijkenisse gaan ze nu asielzoekers opvangen: http://m.ad.nl/ad/m/nl/37304/Voorne-Putten/article/detail/4256180/2016/03/03/Asielzoekers-in-leeg-kantoorpand-in-Spijkenisse.dhtml

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.