Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Portugal Telecom geeft statement over duurzaamheid af

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 13 november 2013 08:05 uur

pt-moat-buildingPortugal is een bijzonder datacentrum rijker. In Covilhã, zo’n 150 kilometer boven Lissabon, heeft Portugal Telecom een datacenter gebouwd dat op zijn minst al opvalt door de architectuur. Daarnaast vertegenwoordigt het state-of-the-art technologie op het gebied van duurzaamheid en IT. En: in de vlakte waar dit center nu nog alleen staat, moet uiteindelijk bijna 80.000 vierkante meter aan vloer beschikbaar komen.


Het center werd in september al geopend, maar er was tot nu toe vrijwel geen beeldmateriaal van dit bijzondere project. Op datacenterknowledge.com verscheen gisteren een filmpje dat een mooie indruk geeft van het nieuwe datacenter dat in totaal 520 vierkante meter groot is. Het is slechts het begin van een enorm project.

Het project is bovendien bijzonder vanwege het duurzame karakter. Voor koeling wordt gebruik gemaakt van regenwater dat in grote bassins wordt opgevangen die als soort gracht rond het gebouw liggen. Energie krijgt de installatie door enorme zonnepanelen. Bovendien wordt er bij het complex een tuin aangelegd met meer dan zeshonderd bomen. Portugal Telecom streeft naar de Gold LEED certificering voor het datacenter en LEED Platinum voor het kantorengebouw dat aan het datacenter grenst.

Het hele complex is een statement. “Het duurzame karakter is vanaf de eerste start verankerd in het ontwerp”, stelt CEO Zeinal Baval van Portugal Telecom. “Dat gaat veel verder dan de hardware, de hele infrastructuur is hierop ingericht.” Portugal Telecom gaat vanuit het datacenter diverse diensten leveren waaronder SaaS, Paas en IaaS. Grote klanten als Accenture en Wipro maken al gebruik van de services.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.