Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

R-IX breidt peering buiten stad Rotterdam uit via Dataplace

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 14 november 2013 08:04 uur

Rotterdam Internet eXchangeDe Rotterdam Internet Exchange R-iX heeft er een pootje bij. Sinds gisteren heeft de R-iX een PoP in Dataplace in Alblasserdam. Hiermee zijn de mogelijkheden voor peering flink uitgebreid. Dataplace is het eerste datacenter buiten Rotterdam met een knooppunt voor R-iX.

Binnen Rotterdam heeft R-iX drie knooppunten, maar door de groei van het internetverkeer is er in het hele Rijnmond-gebied groeiende behoefte aan lokale en regionale peering, aldus directeur Bix Jacobse. “Peering is een belangrijke methode om internet verkeer tussen internet providers en/of enterprises onderling uit te wisselen. Door onze verbinding op de AMS-IX, een van de grootste peering locaties in de wereld, kunnen bedrijven uit het Rijnmond-gebied door de koppeling op de R-iX tegen geringe extra kosten ook nog met internationale providers in Amsterdam peeren.”

Ook Dataplace¬† – sinds 2011 operationeel – is blij met de samenwerking. In een verklaring stelt managing director Gerben van der Veen: “We zien dat regionale datacenters steeds meer gaan samenwerken met elkaar en we vinden het bijzonder dat Dataplace het eerste datacenter buiten Rotterdam is – naast de AMS-IX – dat ontsloten wordt via de Rotterdam Internet Exchange.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.