Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Vereniging ISPConnect Nederland opgericht

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 november 2006 13:30 uur

Al ruim een jaar roep ik dat ik een branchevereniging voor ISP’s ga oprichten. Hierover heb ik sindsdien veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. In gesprekken die ik had met zowel grote als kleine partijen in de sector én ook bestuursleden van het ter ziele gegane NLIP, was de boodschap meestal dat het een vrijwel onmogelijke opgave is om een dergelijke vereniging op te richten en tot een succes te maken.

Daarnaast werd mij ook verteld dat het ook vrijwel onmogelijk zou zijn om een keurmerk of gedragscode voor ISP’s in de markt te zetten, want alle neuzen de zelfde kant op krijgen, dat zou vrijwel onmogelijk zijn. Nu dat mij toch gelukt is door nu al maar liefst 83 deelnemers te krijgen voor de Gedragscode.com, moet het ook mogelijk te zijn om een branchevereniging voor ISP’s te realiseren.

Zodoende heb ik maandag Vereniging ISPConnect Nederland ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (37128508) en is de nieuwe branchevereniging of eigenlijk belangenvereniging voor ISP’s een feit. Het idee is om de vereniging op een desdanige manier vorm te geven dat het past bij de sector én de huidige tijd en manier van werken. Een Algemene Leden Vergadering (ALV) hoeft bijvoorbeeld echt niet in een zaaltje te worden gehouden, maar kan veel laagdrempeliger bijvoorbeeld op IRC (chat) worden gehouden.

Verder is het belangrijk om collectief de belangen die we als ISP-sector hebben, te behartigen naar partijen als domeinregistries zoals de SIDN en de overheid, waarvan laatst nu contact opneemt met KPN als het de mening van de ISP-sector wil weten. Daar gaat Vereniging ISPConnect Nederland verandering in brengen.

Ook niet onbelangrijk is dat voor 2006 de contributie van Vereniging ISPConnect Nederland is vastgesteld op 0 euro, bij de eerste Algemene Leden Vergadering zal er, door de leden, worden besloten of hier verandering in komt. Echter zijn de kosten voor de vereniging op dit moment nihil en de minimale kosten die er zijn, zullen door mij worden voldaan.

Lidmaatschap staat open voor alle partijen in de ISP-sector, zolang deze de sector geen slechte naam berokennen. Ook staat lidmaatschap in beperkte mate open voor bedrijven die direct gelieerd zijn aan de ISP-sector en de zelfde belangen hebben als de sector. Verder zal de vereniging zichzelf ontwikkelen en de leden hebben daar een beslissende stem in!

Om lid te worden van ISPConnect vul je dit inschrijfformulier in, dat print je uit en stuur je (per post, fax of ingescand per e-mail) op vergezeld van een Kamer van Koophandel uitreksel niet ouder dan 6 maanden. Wie vragen heeft kan mij bereiken via [email protected] en uiteraard staan de comments ook open voor vragen en opmerkingen.

Wesley, 9 november 2006 6:31 pm

Arnout,

Is het ook nodig om je nogmaals een kvk uittreksel te sturen indien je al lid bent van de gedragscode ?

Arnout Veenman, 9 november 2006 6:36 pm

Wesley,

Als je je KvK uitreksel al hebt gestuurd voor Gedragscode.com en je aanmelding is akkoord bevonden, dan kan worden volstaan met enkel het inschrijfformulier.

Echter is het voor mij wel makkelijker als het KvK uitreksel is bijgevoegd, omdat ik het anders moet opzoeken en kopieeren omdat het twee losse administraties zijn van Gedragscode.com en ISPConnect.

Wesley, 9 november 2006 6:37 pm

Ik weet genoeg bedankt !

Arjan Bijnen, 9 november 2006 7:28 pm

Vanaf de eerste keer dat je het hier over had heb ik dit met open armen ontvangen. Wij doen zeker te weten mee. Morgen gaat het inschrijfformulier de post op!!

Een ALV lijkt mij het beste om dit in Real-Life te doen. IRC is naar mijn mening leuk maar niet voor dergelijke dingen.

Martijn Groenleer, 10 november 2006 8:20 am

Top idee.

Ook de gedragscode. Ik ben bezig nu om mijn AV en bedrijfspolicies conform de wet en gedragscode te maken.

Het lijkt me dan ook heel goed om me aan te sluiten bij de belangenvereniging.

Verder wil ik me bij Arjan Bijnen aansluiten wat betreft de ALV. Persoonlijk heb ik liever een goed georganiseerde ALV dan op IRC.
Dit om twee punten:
1. Je ziet wat voor vlees je in de kuip hebt en hoe serieus men is.
2. IRC wil nog wel eens misbruikt kunnen worden, met name door mensen die tegen je belangenvereniging zijn.

Maarten, 10 november 2006 4:27 pm

Prima idee Arnout. Ik zou echter wel als eis van lidmaatschap stellen dat leden de gedragscode(.com) hebben geaccepteerd.

Martijn Groenleer, 13 november 2006 8:39 am

Als je als eis gaat stellen dat de gedragscode(.com) hebben geaccepteerd, moet je het wel onderdeel gaan maken van de 'belangen'vereniging.

En deze zou dan ook net als een huisregelement en algemene voorwaarden ter discussie moeten staan.

Althans dat is mijn mening.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.