Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amerikaanse DigitalOcean breidt uit naar Amsterdam

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 4 december 2013 08:04 uur

digital_ocean_logo_1200x900Amsterdam is een provider van cloud infrastructuur rijker. DigitalOcean kondigde maandag aan haar intrek te nemen in het datacenter AMS2 van Telecity. Vanuit dit datacenter gaat het bedrijf ‘shared private networking’ leveren, een dienst die DigitalOcean tot voor kort alleen vanuit New York leverde aan klanten.

De dienst stelt klanten in staat om file storage en database replicatie te gebruiken over een private network. Het gebruik van dergelijke diensten telt niet mee in de totale bandbreedte die een klant gebruikt en afrekent bij DigitalOcean.

DigitalOcean groeit als kool, zelfs sneller dan Amazon. De Amerikaanse hostingprovider is de nummer 72 van grootste providers ter wereld, maar klimt snel op deze ranglijst. Opmerkelijk voor een startup dat in 2011 op de markt kwam. Dit jaar haalde DigitalOcean regelmatig de pers, onder meer met het bericht dat het ruim 3 miljoen euro aan vreemd kapitaal had verworven voor internationale uitbreidingen. DigitalOcean voegt nu de daad bij het woord en breidt uit in Amsterdam, naast de bestaande datacenters in San Francisco en New York.

Rob, 4 december 2013 12:42 pm

DigitalOcean breidt niet uit naar, maar in Amsterdam, waar ze al sinds januari 2012 een POP hebben. Ze nemen nu een tweede DC in gebruik, en voegen daar private networking aan toe. Amsterdam is dus niet "een provider van cloud infrastructuur rijker".

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.