Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

1 und 1 slokt Schlund + Partner op

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 november 2006 10:24 uur

De Duitse ISP met de meeste geregistreerde domeinnamen, Schlund + Purtner gaat worden samengevoegd met het moederbedrijf 1 und 1 waar het al vanaf 1998 een volle dochter van is. Aan die zelfstandigheid komt met ingang van 1 januari 2007 een einde. Voor de klanten van Schlund + Partner zal er vrijwel niks veranderen, behalve het feit dat ze hun factuur nu van 1 und 1 gaan krijgen. Overigens is dit niet de eerste dochter die door 1 und 1 is ingelijft, al eerder dit jaar werd dochterbedrijf Alturo, dat een budget ISP was, opgeheven.

Wat ik me afvraag, waarom een kolos als 1 und 1 nog niet actief is op de Nederlandse markt en wanneer dat wel zal gebeuren? In Nederland is dochterbedrijf Adlink al actief en via webhostingtalk.nl werd wereldkundig gemaakt dat Sedo, dat eveens een dochterbedrijf van 1 und 1 is, zich ook specifiek op de Nederlandse markt gaat richten. Dus naast het feit dat naar mijn idee Nederland een interessante markt is om je op te richten, is al duidelijk dat 1 und 1 zich al aan het focussen op de Nederlandse markt.

Wanneer 1 und 1 zijn intrede maakt op de Nederlandse markt als ISP. Wat zou dit voor gevolgen hebben voor de markt? Wat denken jullie?

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.