Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Curator zet Datacenter Den Helder te koop

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 11 december 2013 15:10 uur

dhdataDatacenter Den Helder, dat twee weken geleden failliet is verklaard, is door de curator te koop gezet. Troostwijk Waardering en Advies heeft namens curator mr. Dunselman een persbericht uitgestuurd. In dit persbericht worden partijen die geïnteresseerd zijn om het datacenter over te nemen en te laten (door)starten, gevraagd zich uiterlijk aanstaande vrijdag 13 december 2013 te melden.

De curator wil vaart maken met de verkoop van het datacenter, want ondanks het feit dat het datacenter nog helemaal niet operationeel is, moet uiterlijk vrijdag bekend zijn wie interesse heeft in de overname van het datacenter. De bezichtiging van het datacenter is al op maandag 16 december en biedingen op de failliete boedel moeten uiterlijk op 18 december worden uitgebracht. Een kleine twee weken later, op 6 januari 2014, moet de overdracht van het volledige datacenter op zijn laatst zijn afgerond.

Wie geïnteresseerd is in het overnemen van het datacenter, kan zich tot uiterlijk 13 december melden bij Troostwijk via [email protected]. Inbegrepen zijn volgens het persbericht de roerende (inrichting van het datacenter) en immateriële activa (de handelsnaam en domeinnaam). Het lijkt erop dat het pand waarin het datacenter is gevestigd, niet inbegrepen is bij de koop.

Volgens de factsheet van Datacenter Denhelder heeft het 257 m2 aan datavloer met de mogelijkheid dat uit te breiden tot 559 m2, totaal 2MW aan stroomvoorziening. Het datacenter is uitgerust met 2x 400KVA General Electric aan UPS-noodstroomvoorziening, 1x 900KVA generator en Stulz Dry Air wordt gebruikt als koelinstallatie en VESDA als rookdetectiesysteem.

Wanneer er meer bekend is over de verkoop van Datacenter Den Helder zal dit artikel worden aangevuld.

Rudi, 13 december 2013 7:43 pm

Geen reactie van William ten Hoeve? Hij wilde toch doorstarten?

Snuf, 13 december 2013 11:09 pm

Die drukt zijn snor, anders worden er straks teveel biedingen gedaan en kan hij het niet terug kopen voor een lage prijs zonder schulden.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.