Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Curator zet Datacenter Den Helder te koop

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 11 december 2013 15:10 uur

dhdataDatacenter Den Helder, dat twee weken geleden failliet is verklaard, is door de curator te koop gezet. Troostwijk Waardering en Advies heeft namens curator mr. Dunselman een persbericht uitgestuurd. In dit persbericht worden partijen die geïnteresseerd zijn om het datacenter over te nemen en te laten (door)starten, gevraagd zich uiterlijk aanstaande vrijdag 13 december 2013 te melden.

De curator wil vaart maken met de verkoop van het datacenter, want ondanks het feit dat het datacenter nog helemaal niet operationeel is, moet uiterlijk vrijdag bekend zijn wie interesse heeft in de overname van het datacenter. De bezichtiging van het datacenter is al op maandag 16 december en biedingen op de failliete boedel moeten uiterlijk op 18 december worden uitgebracht. Een kleine twee weken later, op 6 januari 2014, moet de overdracht van het volledige datacenter op zijn laatst zijn afgerond.

Wie geïnteresseerd is in het overnemen van het datacenter, kan zich tot uiterlijk 13 december melden bij Troostwijk via doorstart@twa.nl. Inbegrepen zijn volgens het persbericht de roerende (inrichting van het datacenter) en immateriële activa (de handelsnaam en domeinnaam). Het lijkt erop dat het pand waarin het datacenter is gevestigd, niet inbegrepen is bij de koop.

Volgens de factsheet van Datacenter Denhelder heeft het 257 m2 aan datavloer met de mogelijkheid dat uit te breiden tot 559 m2, totaal 2MW aan stroomvoorziening. Het datacenter is uitgerust met 2x 400KVA General Electric aan UPS-noodstroomvoorziening, 1x 900KVA generator en Stulz Dry Air wordt gebruikt als koelinstallatie en VESDA als rookdetectiesysteem.

Wanneer er meer bekend is over de verkoop van Datacenter Den Helder zal dit artikel worden aangevuld.

ISPam.nl Job board

Rudi, 13 december 2013 7:43 pm

Geen reactie van William ten Hoeve? Hij wilde toch doorstarten?

Snuf, 13 december 2013 11:09 pm

Die drukt zijn snor, anders worden er straks teveel biedingen gedaan en kan hij het niet terug kopen voor een lage prijs zonder schulden.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!