Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Spam firewall geïnstalleerd op breedband netwerk British Telecom

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 november 2006 09:13 uur

Professionele spammers en geinfecteerde computers op het British Telecom (BT) breedband netwerk gaan voortaan automatisch worden gedetecteerd en aangepakt. BT heeft zojuist een nieuw systeem in gebruik genomen dat met behulp van een ‘content inspection’ systeem van StreamShield Networks automatisch spam en virus geinfecteerde e-mail in het dataverkeer wordt gevonden en geblokkeerd.

Door het nieuwe systeem kan BT voortaan automatisch zien waar spammers in het eigen netwerk zitten en binnenkomende spam e-mail blokkeren. Op basis van de data die het systeem verzameld kan de abusedesk, accounts van spammers afsluiten en ip-adressen waar spam vandaan komt automatisch blokkeren. Maar ook kan het klanten die ongewild meewerken aan het versturen van spam, doordat hun pc geinfecteerd is, kunnen automatisch worden geidentifceerd en gecontacteerd worden om ze te voorzien van advies om hun pc weer te verschonen van de malware waarmee ze geinfecteerd zijn.

Volgens mij is er voor BT nog geen ISP die zo’n geavanceerd systeem heeft ingezet, al doet het me een beetje denken aan de automatische quarantine die Demon begin dit jaar had gelanceerd voor door virus besmette PC’s.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.