Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Redhat brengt beta RHEL7 uit

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 12 december 2013 13:00 uur

redhat-logoRedhat heeft de beta van zijn Enterprise Linux 7 ter download aangekondigd. Deze versie zal zijn voorganger, versie 6, opvolgen. De release datum zal ergens begin 2014 zijn. De nieuwe versie bevat enkele belangrijke wijzigingen ten opzichte van zijn voorganger.

Een van de meest in het oog springende wijzigingen is de mogelijkheid om versies te upgraden. In voorgaande versies werd dit officieel niet ondersteund. Een andere nieuwe versie is de ondersteuning voor containers om applicaties te virtualiseren. Veel xSP’s kennen deze manier van virtualisatie al onder de naam OpenVZ.

Een andere aankondiging is het uitbrengen van een nieuw product: Red Hat Software Collections. Met een abonnement op deze collections krijgen klanten voortaan updates op ontwikkelaars-tools als Perl, PHP, Python en Ruby. Normaal gesproken worden deze tools gedurende de 10-jarige lifecycle van RedHat Linux niet bijgewerkt en worden alleen beveiligingsproblemen verholpen om ervoor te zorgen dat het systeem stabiel blijft. Gezien deze lange lifecycle van 10 jaar kan een tool al End of Life (EOL) zijn voordat de ondersteuning  van de onderliggende Linux-versie dit is.

Het is afwachten wat CentOS, de gratis tegenhanger die compleet gebouwd is uit het open-source Redhat, gaat doen met deze collections. Zowel Redhat alsook CentOS worden veelvuldig gebruikt binnen onze sector.

linux, 12 december 2013 1:23 pm

Zo snel mogelijk downloaden en testen! Wie heeft hem al en deelt zijn ervaring?

Freeaqingme, 13 december 2013 12:48 am

"Veel xSP’s kennen deze manier van virtualisatie al onder de naam OpenVZ."

Het is natuurlijk wel zo dat OpenVZ volledig from scratch geimplementeerd is, native in de Linux-kernel op basis van cgroups en namespacing. Dat ging niet zonder slag of stoot, Linus Torvalds heeft alle merge requests 2 of meer keer afgewezen voordat er serieus naar gekeken wordt. Van Xen is in LXC weinig over imho.

Freeaqingme, 13 december 2013 12:49 am

“Veel xSP’s kennen deze manier van virtualisatie al onder de naam OpenVZ.”

Het is natuurlijk wel zo dat OpenVZ volledig from scratch geimplementeerd is, native in de Linux-kernel op basis van cgroups en namespacing. Dat ging niet zonder slag of stoot, Linus Torvalds heeft alle merge requests 2 of meer keer afgewezen voordat er serieus naar gekeken werd. Van OpenVZ is in LXC weinig over imho.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.