Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Mijndomein.nl niet de grootste .nl-registrar

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 november 2006 16:28 uur

Mijndomein.nl beweerd sinds vandaag de grootste .nl-registrar te zijn, met maar liefst 63.000 geregistreerde .nl-domeinnamen. Mijndomein.nl zou hiermee KPN passeren, daarnaast maakt het de top 5 grootste .nl-registrars bekend, dat zouden zijn:

1. Mijndomein.nl
2. KPN
3. Active24
4. TransIP
5. Interned Services

Echter mag Mijndomein.nl (of Planet Multimedia) deze lijst helemaal niet openbaar maken, zo staat ook bij de SIDN Top 100 te lezen: “Het overzicht wordt dagelijks geactualiseerd. Dit overzicht is alleen voor intern gebruik door deelnemers bedoeld. Niets van deze lijst mag voor externe publikaties gebruikt worden.” Overigens klopt nummer 5 in de lijst ook niet.

Daarnaast klopt het helemaal niet dat Mijndomein.nl de grootste is, gezien KPN bij de SIDN meerdere deelnemeraccounts heeft en daarmee ruim groter is dan Mijndomein.nl. Dus helaas voor Mijndomein.nl. Overigens is nu wel te hopen dat de SIDN het openbaar maken van (een deel) van de SIDN Top 100 grootste .nl-registrars niet ongemoeid laat. Gezien het niet netjes is tegenover andere deelnemers die ook graag hun positie bekend zouden maken voor hun eigen marketingdoeleinden.

Nijman, 14 november 2006 10:39 am

De lijst mag sowieso wel met een korreltje zout genomen worden. Ik ken wel een paar mensen die al jaren geleden hun domein bij bv. Active24 hebben opgezegd en die nog doodleuk geregistreerd staan.

Daarnaast is het ook nog eens jammer dat fair-use policy zoals gehanteerd bij mijndomein toch nog altijd zeer populair bij de consument is...

Toon, 14 november 2006 3:25 pm

TransIP zal snel zakken in de lijst nu ze Whitelabel gaan.

Arjan Bijnen, 14 november 2006 3:57 pm

Ik ga met Arnout mee en vindt het zwaar associaal van MijnDomein.nl dat ze ondanks de SIDN regelementen toch op deze manier hun positie vrijgeven voor eigen marketingdoeleinden. Wat mij betreft is actie vanuit SIDN dus ook zeerzeker lochies.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.