Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISPam.nl blikt terug op 2013: De redactie aan het woord

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 31 december 2013 12:00 uur

ispamterugblik2013
Jeroen Mulder (Twitter)
2014… Het jaar waarin het kaf van het koren werd gescheiden. De nodige datacenters bleken niet in staat om de crisis te overleven. De grote vraag is dan altijd wat de diepere oorzaak is geweest. Alleen de crisis? Dan zouden veel meer datacenters het loodje hebben gelegd. Er blijft namelijk vraag naar goede datacenters. Big data, apps, games, cloud in alle varianten: het heeft nu eenmaal een fysieke plek nodig. Datacenters zullen meer dan ooit moeten schakelen naar een model dat echt futureproof is. Duurzaam, maximaal flexibel, state-of-the-art. Op naar de toekomst.

Randy ten Have (Twitter)
Het meest opvallende was wel het gebeuren rond het faillissement van Datahouse. Van her-en-der ontving de redactie berichten en er kwam een geruchtenstroom op gang. We zijn vanuit kantoor naar het datacentrum gegaan om zelf een kijkje te nemen. Grote verbazing alom volgde, toen we zagen dat een tiental klanten het datacentrum in Alkmaar massaal aan het leegruimen was. Een eerste publicatie volgde, waarna ook andere klanten op andere locaties de servers in veiligheid brachten. Enkele dagen later werd Datahouse failliet verklaard.

Edwin Feldmann: (Twitter)
*Snowden, Snowden en Snowden*
2013 is wat mij betreft hét jaar van Edward Snowden. Zijn onthullingen over de afluisterpraktijken van de Amerikaanse overheid hebben sinds afgelopen zomer ontzettend veel in de ICT-markt teweeggebracht. Zijn onthullingen hebben bij sommigen de bezwaren bevestigd die ze misschien al tegen de cloud hadden, maar voor anderen betekent het juist een extra kans om je bedrijf of dienst beter te profileren en nieuwe omzetmogelijkheden te creëren. Voor mezelf zijn de onthullingen vooral een bevestiging van wat ik ergens al vermoedde, behalve dat het op een veel grotere schaal en veel veelvuldiger gebeurt dan gedacht.

Arnout Veenman (Twitter)
2013 was voor mij het jaar van de datacenters die failliet gingen, daarbij denk ik vooral terug aan het faillissement van Datahouse. Waarbij klanten na het eerste faillissement in België in Datahouse Alkmaar massaal hun apparatuur weghaalden, de soap rondom het pand in Alphen aan den Rijn, maar ook hoe verschillende concurrenten hun best hebben gedaan om het bedrijf pootje te lichten door het verspreiden van roddels en het zwartmaken van Datahouse tegenover klanten. Daarnaast zijn in 2013 ook nog in het begin van het jaar, in navolging van het moederbedrijf TCN UROP SE, TCN Data Hotel Mediapark en aan het einde van het jaar Datacenter Den Helder failliet gegaan de laatste nog voordat het operationeel was, failliet gegaan. Dat maakt 2014 een uniek jaar.

Rashid Niamat (Twitter)
Wie was de 2e man op de maan? Dat weet niemand. 2013 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van Snowden die het slinkse datagraaien door overheden, al dan niet in samenwerking met commerciële partijen, bekend maakte. Alle andere ontwikkelingen lijken compleet onbelangrijk. Begrijpelijk, maar niet juist. Voor mij staat op de 2e plaats: Filtering van internetcontent, in het Verenigd Koninkrijk al wettelijk verplicht en de Nederlandse overheid wil dat nadrukkelijk ook. Op de 3e plaats alle initiatieven om te komen tot veilige nationale of Europese internetten en clouds. De samenhang tussen deze drie laat zich trouwens raden.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...