Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Bulk-transfer domeinnamen van Dynamic Dolphin naar BigRock

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 30 december 2013 12:16 uur

Banner-BigRockICANN heeft daags voor Kerst toestemming gegeven om 13.000 gTLD’s over te hevelen naar het Amerikaanse BigRock. De domeinnamen waren tot de Kerst officieel eigendom van Dynamic Dolphin. ICANN nam op 22 november het besluit om Dynamic Dolphin to royeren als registrar. Het komt zelden voor dat ICANN toestemming geeft voor dergelijke bulk-transfers.

ICANN royeerde Dynamic Dolphin omdat het bedrijf zich niet hield aan de regels die ICANN stelt aan registrars. Bij onderzoek naar het bedrijf werd bovendien duidelijk dat de registrar eigendom was van Scott Richter, iemand die al diverse keren is veroordeeld voor heling. Richter staat daarnaast bekend als notoire spammer, iets waarvoor hij in 2005 nog een schikking trof met Microsoft.

Op basis van deze feiten besloot ICANN in november dat Dynamic Dolphin niet langer als registrar mag opereren. Het besluit en de toelichting werden op 24 december door ICANN gepubliceerd. Daarbij kondigde de organisatie ook aan dat de domeinnamen als geheel verhuizen naar BigRock Solutions.  Alle klanten ontvangen hiervan een schrijven en hebben daarna zestig dagen de tijd om hun domeinnaam te verhuizen naar een registrar van eigen keuze. In Nederland is onder meer ING klant van BigRock. De bankverzekeraar host de sites van levensverzekering Vysya bij BigRock. De hoster werd in 2012 in de VS verkozen tot beste webhostingprovider.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.