Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Webhosters omarmen iDEAL-betaalmethode

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 14 november 2006 11:54 uur

De iDEAL-betaalmethode begint telkens meer in schwung te raken bij webhosters zo lijkt het. De lijst met webhosters die iDEAL betalingen accepteren begint telkens groter te worden, vorige week viel mij op dat Webzilla het had geimplementeerd en vandaag dat ook PCextreme het aan de betaalmogelijkheden had toegevoegd. Al waren zij niet de eerste en gingen ondermeer Argeweb, e-DotIceHosting en vele anderen gingen ze al voor.

Overigens zijn er ook webhosters, zoals Intention Internet, die alweer gestopt zijn met het aanbieden van iDEAL als betaalmethode. Toon Martinali, directeur van Intention Internet:

Na één jaar bleek dat maar 10% van onze klanten gebruik maakten van de mogelijkheid om betaling te voldoen met iDEAL. Gezien de hoge kosten die gemoeid zijn met het gebruik van iDEAL en het lage volume aan transacties, hebben we besloten te stoppen met het accepteren van iDEAL als betaalmogelijkheid. Overigens sluiten we niet uit dat we in de toekomst iDEAL weer zullen gaan accepteren, wanneer het verder is ingeburgerd in onze doelgroep.

Aan Maarten Soetens, directeur van Webzilla, heb ik gevraagd met welke reden ze nu ook iDEAL als betaalmethode accepeteren, hiervoor gaf hij de volgende reden:

We hebben voor iDeal gekozen omdat het een betrouwbaar platform is waarmee nagenoeg niet mee gefraudeerd kan worden zoals met PayPal het geval is. Daarnaast krijg je een verhoging van de doorgang van bestellingen doordat deze meteen betaald kunnen worden waardoor een bestelling direct verwerkt kan worden.

ISPam.nl Job board

Triloxigen, 14 november 2006 12:00 pm

Ik kan begrijpen dat Toon heeft besloten ermee te stoppen vanwege de kosten.
Ik persoonlijk vind ook dat de banken te hoge kosten rekenen voor gebruik van iDeal, dit is overigens per bank wel verschillend aangezien Postbank geen maandelijkse kosten berekend.

Ik hoop dat in de toekomst iDeal enkel transactie kosten heeft van 0.10 zodat het ook voor de kleine winkeliers interessant is en daarnaast ook kleine bedragen hiermee afgerekend kunnen worden.

Arjan Bijnen, 14 november 2006 2:23 pm

Via de Postbank/ING wordt er voor het gebruik van iDeal inderdaad geen maandelijkse kosten berekend maar een transactiekosten van +/- € 0.75 per transactie. Andere banken als ABN Amro berekenen redelijk hoge vaste kosten en bieden bovendien minder iDeal support dan de Postbank/ING doet.

Ondanks dit kan ik de mening van Dhr. Martinali delen dat het een redelijk duur systeem is. Daarbij komt dat de marches in de ISP Wereld niet bepaald spraakmakend hoog zijn.

Wij hebben zelf al een jaar geleden een contract getekend maar gebruiken het enkel als betaalmogelijkheid bij grotere bedragen wanneer het bijvoorbeeld gaat om de aanschaf van hardware.

Mijn mening: iDeal leuk concept maar voor hostingspakketten zal de klant het hoe dan ook in de prijs merken.

Toon, 14 november 2006 3:24 pm

Wij zitten inderdaad bij de Rabobank, waar je toch al een fors maandbedragje neertelt om alleen al iDeal aan te bieden.

Ten tweede, de support op iDeal laat ook vaak te wensen over, het bekende ' in een naam heeft lang geduurd voor dit opgelost was.

Tevens dienen klanten bij Intention altijd een contract te ondertekenen, dus ik zie de fraude-argument van Maarten bij ons niet van toepassing.

Eweka, 14 november 2006 3:56 pm

Wij gebruiken iDEAL voor onze Usenet dienst, zodat klanten per direct online kunnen zijn.

Het werkt imo redelijk, al is er de laatste tijd wel enorm veel storing. (betalingen die onvindbaar zijn, of niet doorgekoppelt worden etc etc).

Moet wel zeggen dat het voor de klant uiterst handig is.

Triloxigen, 14 november 2006 3:58 pm

Contracten zijn leuk, maar als Paypal een betaling intrekt en het contract is onder een andere naam getekend en verstuurd heb je nog niks.

P. Blok, 10 juli 2009 11:38 am

Ik heb ideal ook geprobeerd: waardeloos! mijn inloggegevens zijn nu geblokkeerd. Voor mij nooit meer ideal!

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...