Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Goed jaar voor internetbedrijven op de beurs

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 8 januari 2014 08:03 uur

aandelenkoersHet einde van de dip? Volgens Biriny Associates was afgelopen jaar in elk geval een prima jaar voor de internetbusiness. Liefst 26 bedrijven die op een of andere manier hun centen verdienen op het net, waagden de gok van de beursgang. De trends: cloud, China en shops. Slechts twee bedrijven in webhostingoplossingen gingen naar de beurs: Endurance International en Wix. De laatste is ook actief in ons land.

Het merendeel van de bedrijven die hun aandelen sinds vorig jaar via de beurs verhandelen, zijn ondernemingen die actief zijn in online retail. Onder deze bedrijven zijn ook webshops, zoals Zulily Inc dat zich vooral richt op jonge moeders en kleine kinderen. Daarnaast valt op dat er veel Chinese internetbedrijven zijn die de gang naar de beurs hebben gemaakt. Ook hier zijn het voor het leeuwendeel retailbedrijven.

Meest opmerkelijke nieuwkomer op de beursvloer is wix.com. Dit Israëlische bedrijf is ook actief in Nederland. Het bedrijf biedt templates aan waarmee snel websites kunnen worden gebouwd, zelfs in html5. Wix host deze websites vervolgens gratis en is daarmee toch wel een geduchte concurrent voor de webhostingmarkt in 2014. Wix timmert fors aan de weg via massale FacebookAdd en Google-campagnes. Het bedrijf ging in november 2013 naar de beurs en boekte in de eerste handelsronde al meer dan 125 miljoen dollar op.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.