Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Forrester: cloudproviders gaan pas in 2015 groeien

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 10 januari 2014 13:15 uur

Groei country code Top Level Domeinnamen (ccTDL's) niet te stuitenDe markt voor cloudproviders zal dit jaar met moeite 6 procent groeien. Dat stelt onderzoeksinstituut Forrester in haar rapport ‘A better but still subphar global tech market in 2014 and 2015’. De vooruitzichten voor 2015 zijn wel een stuk beter.

Terwijl internettechnologiebedrijven het afgelopen jaar best aardig hebben gedraaid, staan de datacenterbedrijven in de min voor het begin van dit jaar. Dat laatste geldt ook voor cloudproviders. Bedrijven hebben nog niet massaal budgetten vrijgemaakt om services naar cloudbedrijven over te brengen. Hoewel de economie zich nu lijkt te herstellen, blijft de onzekerheid en voorzichtig inkoopbeleid bij organisaties een rem trekken op het uitbesteden naar cloudproviders.

Volgens het rapport zal 40 procent van de mondiale omzet voor cloud provisioning afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. Die omzet zal dan weer voornamelijk terechtkomen bij cloudproviders die in de VS hun home-base hebben: een effect dat wordt veroorzaakt door de NSA-perikelen. Veel bedrijven buiten de VS wantrouwen cloudproviders nu en twijfelen helemaal aan de impact van uitbesteding naar clouddiensten.

Juist het NSA-effect zorgt ervoor dat bedrijven dit jaar meer on-premise gaan doen. Verkopen van software voor datasystemen binnen de eigen infrastructuur, stijgen daarom ook met ruim 6 procent dit jaar. Forrester voorspelt een stevige opleving van softwareverkopen voor 2014. Pas in 2015 zal dit verschuiven naar meer cloudservices.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.