Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Over 10 jaar gebeurt alles met webapplicaties’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 21 januari 2014 08:24 uur

True-hostingWebhosting gaat soms om het maken van duidelijke keuzes. Sommige hosters kiezen voor concurreren op prijs, ze gaan voor de massa, of ze onderscheiden zich op performance en kwaliteit.

Maandelijkse contracten daar doet het in Amsterdam gevestigde True Hosting niet aan. ” Onze klanten willen continuïteit en geen ‘vluchtige’ contracten, maar ze zijn op zoek naar duurzame samenwerkingen”, zegt True-directeur Jan-Paul van Burgsteden.

“Grote sites die wij hosten zitten niet te wachten op maandelijkse contracten en facturen. Dat is niet weggelegd voor het soort klanten dat True heeft”, zo stelt Van Burgsteden. True host onder meer sites als Vakantieveilingen, Nationale Vacaturebank, Weerplaza, Tweakers en de evenementensites van ID&T. “Soms duurt alleen het verhuizen van een site al een jaar, wat heb je dan aan een contract dat maandelijks opzegbaar is?”

Performance is wel heel belangrijk voor True. De hoster is volgens Van Burgsteden altijd al  non-conformistisch geweest. Hij beweert een voorloper in de markt te zijn wat zich onder meer uit in het heel vroeg investeren en gebruiken van nieuwe technologieën en producten. “We doen geen concessies op de hardware en service en dat geeft ons net dat concurrentievoordeel”, zegt hij in een interview met ISPam.nl.

Bovendien heeft de hoster in 2005 gekozen voor het aanbieden van managed hosting services. “We zijn volledig gefocust op de webapplicatie en kijken graag met klanten mee hoe de onderliggende infrastructuur, software en databases geoptimaliseerd kunnen worden zodat de prestaties worden verbeterd.”

Dat streven naar de perfecte performance is van groot belang, denkt Van Burgsteden. Hij verwacht dat het internetgebruik steeds meer zal draaien om webapplicaties. “We zitten in de overgang van traditionele IT naar het gebruik van webapplicaties. Over tien jaar gebeurt alles met webapplicaties.”

Beveiliging en spanningsveld
Voor dit jaar verwacht True dat – naast het groeiend belang van webapplicaties – beveiliging een steeds belangrijker agendapunt zal worden. “We willen op dit vlak meer naar buiten treden, bijvoorbeeld door onze klanten te confronteren met analyses van hun logfiles.” Sinds enige tijd heeft de hoster ook enkele mensen in dienst die zich volledig met security bezighouden.

Security is niet het enige punt waarvoor meer aandacht nodig is. Alles is gericht op een betere samenwerking van directie, IT-management en ontwikkelaar. Daar ligt volgens True een spanningsveld. “Veel ontwikkelaars hadden en hebben geen idee waar ze mee bezig zijn als het om alles onder hun applicatie gaat. Systeembeheer heeft minder prioriteit voor ze dan het halen van deadlines of het lanceren van nieuwe applicaties, terwijl het belang van de systemen met het jaar toeneemt voor organisaties.” Daar zit volgens True nog een flinke verbeterslag voor organisaties.

ISPam.nl Job board

Calypso, 21 januari 2014 9:11 am

"Over tien jaar gebeurt alles met webapplicaties"

Een beperkt zichtsveld valt hiermee niet te ontkennen. 30 jaar geleden werd het einde van grote centrale computers (mainframes) voorspelt, nu zie je al een tijdje een omgekeerde beweging, en ook het "alles moet via web" is een uitspraak waarvan iedereen met verstand van zaken beseft dat het een marketingkreet is maar geen realiteit gaat worden. Maar daar gaat het tenslotte om: een kenmerkende uitspraak, publiciteit, op korte termijn aandacht. Op de langere termijn is iedereen je uitspraak toch weer vergeten, en kan je de hele taktiek opnieuw laten werken en op je CV "visionair" toevoegen.

Vincent, 21 januari 2014 10:18 am

helemaal eens met de reactie van Calypso. De voorloper in de markt... hmmm dat roept bij mij ook alleen maar vragen op.

Frederick, 23 januari 2014 8:24 am

Over 10 jaar.. terwijl het nu al bijna het geval is, dat heeft weinig te doen van visionair inzicht. zelfs mijn schoonvader van 78 die zich niet bezighoudt met computers is dit wel bekend. en 5 jaar vooruitkijken op het gebied van ICT is al een hele stap.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...