Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Games zorgen voor constante groei in hosting bij SoftLayer

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 17 januari 2014 08:04 uur

softlayerLogoMocht u als hoster nog een cashcow zoeken: denk dan eens aan game-hosting. SoftLayer maakte deze week de resultaten bekend van haar inspanningen op dit terrein. En die zijn voorwaar niet mis. In maart vorig jaar verwelkomde het IBM-bedrijf al 100 miljoen gamers op haar platform. Inmiddels is dat toegenomen tot 130 miljoen gamers. Volgens het bedrijf zelf is het succes te danken aan een combinatie van bare metal servers, het feit dat SoftLayer wereldwijd datacenters heeft – inclusief Amsterdam – en een wereldwijd netwerk.

SoftLayer doet zaken met een paar grote partijen in deze markt. Voor Multiplay stelt het bare metal servers ter beschikking: Multiplay zelf regelt de hosting van populaire games als Battlefield 4, maar ook het in Nederland immens populaire Minecraft. Dat heeft het bedrijf bepaald geen windeieren gelegd: volgens SoftLayer zorgt juist de game-industrie voor een constante groei in hosting en de afname van pure IaaS.

SoftLayer werkt ook nauw samen met Kuuluu, een bedrijf dat sterk is in gameconcepten op basis van grote muziekacts. Kuuluu verzorgde bijvoorbeeld een Facebookgame rondom de Amerikaanse act Linkin Park. Ook hiervoor levert Softlayer de ’kale’ infrastructuur via het IaaS-platform van het bedrijf waarop het mogelijk is tot 100.000 gamers concurrent te laten spelen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.