Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cisco: meer veiligheidsproblemen door gebrek aan specialisten

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 22 januari 2014 08:04 uur

Security-data-centre-247x180Het gebrek aan professionals op het gebied van netwerksecurity gaat een probleem worden in de nabije toekomst. Dat stelt Cisco in haar jaarlijkse rapport over security. Hacks en aanvallen op netwerken worden dermate gecompliceerd dat er steeds vaker een beroep moet worden gedaan op specialisten. Cisco constateert dat deze specialisten zeer schaars zijn.

De constatering staat niet op zichzelf. Cisco voert elk jaar metingen uit via haar eigen Security Intelligence Operations. Het aantal gemeten kwetsbaarheden, lekken en andere veiligheidsissues op netwerken bereikte vorig jaar een hoogtepunt. Vanaf 2012 neemt het aantal incidenten elk jaar met 14 procent toe. Vooral het aantal DDoS-aanvallen groeit explosief.

Dit beeld wordt ondersteund door Prolexic, een van de vele bedrijven die zelf onderzoek uitvoeren naar DDoS-aanvallen en met name de intensiteit ervan. Prolexic, gespecialiseerd in oplossingen voor DDoS, kwam gisteren met een rapport op basis van eigen metingen met de conclusie dat de toename van DDoS nog nooit zo hoog was als in het afgelopen kwartaal: een toename van ruim 26 procent. Het beeld van een bedrijf dat haar brood verdient in maatregelen tegen DDoS zal gekleurd zijn, maar ook andere organisaties komen met vergelijkbare mededelingen. Bovendien: tel het aantal berichten over DDoS-aanvallen en de conclusie luidt dat dit inderdaad een groeiend fenomeen is.

Probleem is dat organisaties zeer beperkt beroep kunnen doen op professionals die volgens Cisco ‘echt begrijpen’ hoe deze aanvallen werken en in staat zijn om oplossingen te bedenken. Cisco roept opleidingen op om op dit gebied meer samen te werken met het bedrijfsleven.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?