Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Meer dan honderd nieuwe topdomeinen geactiveerd

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 24 januari 2014 08:05 uur

icann-logoICANN heeft inmiddels meer dan honderd nieuwe topdomeinen geactiveerd, 107 om precies te zijn. De eerste Nederlandse ’activering’ laat nog op zich wachten. Meeste kans maakt .payu, eigendom van het Hoofddorpse MIH PayU dat online betaaldiensten levert in een aantal landen.

Sinds oktober vorig jaar is het mogelijk om voor 185.000 dollar een nieuwe .tld te laten registreren. De goedgekeurde aanvragen worden batchgewijs geactiveerd. De domeinextensie .payu is goedgekeurd en wacht nu op activatie. In januari werd 34 nieuwe namen actief.

Veelaanvrager Google zag tot op heden slechts één naam daadwerkelijk terugkomen. Een magere oogst als je bedenkt dat het bedrijf meer dan honderd topdomeinen bij ICANN heeft ingediend. Tot nu toe is alleen het Japanse woord en geschrift voor het woord ’iedereen’ geactiveerd.

Meest succesvolle aanvrager is tot nu toe het Duitse i-Registry. Hun .rich was een van de topdomeinen die in januari actief werden. Onder die naam moeten leveranciers van allerlei zeer luxe diensten en producten worden verzameld, denk aan fabrikanten van luxe zeiljachten of peperdure limousines. i-Registry heeft voorts topdomeinen als .online en .vip geregistreerd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.