Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

FireHost onderschept met IP-filtering acht miljoen aanvallen

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 30 januari 2014 08:04 uur

isp-filteringDe van origine Britse hoster FireHost zag in slechts drie maanden tijd het aantal aanvallen op hun systemen bijna halveren. FireHost zelf noemt het een ‘black hole’-effect, waarmee het doelt op het afvangen van blacklisted IP-verkeer voordat het langs de proxy’s komt.

FireHost, wereldwijd actief vanuit Engeland en de VS, telde in het derde kwartaal van 2013 17 miljoen aanvallen. In het laatste kwartaal van vorig jaar was dat gedaald naar 9 miljoen. Het bedrijf schrijft dit toe aan haar eigen IP Reputation Management Filtering, waarmee het IP-verkeer afvangt van blacklisted adressen. FireHost zelf noemt dit het creëren van een ‘black hole’.

Probleem met dit soort filters was dat ze over het algemeen te traag reageerden. Aanvallen worden uitgevoerd vanaf tientallen tot honderden verschillende IP-adressen die niet allemaal door filters worden herkend. FireHost stelt in de persverklaring dat het er toch in geslaagd is om de Superfecta buiten de deur te houden. Superfecta zijn de vier meest gebruikte aanvalsvormen: Cross-Site Request Forgery (CSRF), Cross Site Scripting (XSS), SQL Injection en Directory Traversal.

FireHost nam het nieuwe IRMF begin vorig jaar in gebruik, en niet zonder succes. Sindsdien is het systeem voortdurend aangescherpt: de filters vangen meer af. FireHost stelt dat hackers gewoon hun pijlen op andere bedrijven richten, omdat ze bij FireHost letterlijk ‘doodlopen’ in een black hole.

ISPam.nl Job board

Tom, 30 januari 2014 10:13 am

Wij hebben zelf ook intern een dergelijk systeem ontwikkelt welke alle servers constant op bepaalde strings monitoort, deze worden in een database bijgehouden en gecheckt door een specifiek algoritme. Het algoritme bepaalt of het legitiem verkeer is en indien dit niet het geval is word er inderdaad een nullroute/blackhole op het netwerk uitgevoerd.

Sinds deze zelfontwikkelde tool houden we 99% van de troep buiten zoals joomla/wordpress attacks en ga zo maar door. False positive gehalte is vooralsnog minder dan 1%.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...