Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ARIN: IPv4-adressen in VS in december op

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 12 februari 2014 08:03 uur

Het gaat gebeuren. Aan het eind van dit jaar zullen er definitief geen IPv4-adressen meer zijn. Althans, het American Registry for Internet Numbers (ARIN), zal in december letterlijk door alle IPv4-adressen heen zijn. En dat is een grote zorg, omdat de VS niet echt voorop loopt in de implementatie van IPv6.

Network Utility Force, dat regelmatig publiceert over de mate waarin IPv6 mondiaal wordt ingevoerd, meldt deze week dat Singapore op alle fronten het braafste jongetje in de klas is. Daar is inmiddels ruim 38 procent van de netwerken volledig IPv6. Singapore wordt overigens op de voet gevolgd door onze oosterburen, Duitsland. De instantie kijkt overigens alleen naar de top 10 economie├źn in de wereld.

Nederland doet het nog steeds bovengemiddeld goed: de adoptie van IPv6 zit in ons land op 49 procent. De grafiek zoals RIPE NCC die bijhoudt laat een dipje zien voor ons land, omdat het meer netwerken telt ten opzichte van eind 2013 terwijl het aantal IPv6-netwerken gelijk is gebleven. Het totale aantal vrij beschikbare IPv4-adressen neemt volgens de tellingen van RIPE wel af, maar heel gestaag.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.