Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Kansen voor managed hosters op de outsourcing markt

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 18 februari 2014 12:00 uur

De markt voor outsourcing van infrastructuurmanagement is in Nederland in handen van zes grote service providers. Volgens onderzoeksbureau Giarte staat de positie van de grote zes infrastructuurmanagement service providers onder druk. Dat biedt dat kansen voor managed hostingpartijen.

De druk op de zes grootste service providers: Atos, Capgemini, HP, KPN, IBM, T-Systems heeft verschillende oorzaken. Grote klanten willen kosten besparen, delen kavels bij aanbestedingen op en zijn ook telkens meer bereid om de overstap te maken naar een middelgrote speler.

Concurrent outsourcing service providers

Aan de andere kant voelen middelgrote klanten zich niet thuis bij een grote service provider. Deze hebben al snel het gevoel te klein te zijn in verhouding tot de delivery-organisatie van de grote service provider. Ook hier profiteren middelgrote service providers van.

Door de focus te leggen op opdrachten met specifieke eisen en een intensieve relatie met de klant. Met betrekking tot opdrachten met specifieke eisen gaat het bijvoorbeeld om beschikbaarheid van security. Op die manier weten middelgrote spelers op gezette tijden deals voor de neus van grote service providers weg te kapen.

Volgens Giarte wordt het vooral interessant om te zien of dat kleine, ambitieuze service providers op een innovatieve manier weten te groeien. De bedrijven die dat lukt zijn de winnaars van de toekomst, omdat ze wel de voordelen van een grote organisatie hebben, maar niet de bekende nadelen als inflexibiliteit en bureaucratie. Om dat in perspectief te plaatsen, naar schatting 95% van de bedrijven die zich bezighoudt met managed hosting valt voor outsourcing begrippen in de categorie kleine service provider.

De volledige research note van Giarte is hier te lezen (pdf).

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.