Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Datacenter Noord-Holland opent de deuren

Nieuwe bestemming voor voormalige Datahouse Alkmaar

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 24 februari 2014 11:00 uur

Het Datacenter Noord-Holland in Alkmaar is klaar en opent op 4 maart haar deuren. Bijzonder is dat dit datacenter zich uitsluitend richt op MKB-bedrijven in de directe omgeving van Alkmaar. De initiatiefnemers – lokale partijen voor netwerkinfra, hosting en cloudoplossingen – willen de faciliteiten van Tier III-datacenter zo bereikbaar maken voor kleinere ondernemers. Het Datacenter Noord-Holland verrijst na een grondige verbouwing op de plek van het oude Datahouse Alkmaar.

Initiatiefnemers zijn Issys ICT en Elektropartners uit Heerhugowaard, Spyke Security uit Alkmaar, Next Gen Networks uit Amsterdam, McCloud uit Zaandam en Uranus Beheer uit Alkmaar. Het pand aan de Prof. Van de Waalstraat 1 in Alkmaar is inmiddels flink verbouwd. Tot juli vorig jaar draaide hier nog Datahouse Alkmaar b.v., een zelfstandige bv in de Datahouse-ondernemingen van Salvatore Fiorenza. Maar in geen enkele uiting van Datacenter Noord-Holland wordt hier nog aandacht aan besteed.

De basis voor Datacenter Noord-Holland lijkt dan ook steviger dan de voorganger op deze plek. Het nieuwe bedrijf mikt vooral op MKB in de regio. Ook MKB-bedrijven hebben immers tegenwoordig behoefte aan optimale ICT-services. Datacenters bieden deze services in beveiliging en internetverbindingen.  Juist kleine ondernemingen hechten veel waarde aan het hebben van cloud- en dataservices op ‘berijdbare’ afstand. En dat is precies waar Datacenter Noord-Holland op inspringt. Vooral marketingtechnisch is dit een uitstekende zet.  Dat zien ook partijen als Rabobank en Deloitte die samen met het Alkmaarse datacenter lezingen gaan verzorgen over databeheer.

Het concept is overigens niet nieuw. Al veel meer datacenters hebben het MKB ontdekt. Datacenter Brabant in Waalwijk bijvoorbeeld. Of Fort Blue in Breda. Greenhouse Datacenter in Naaldwijk. Colo Center in Zoetermeer dat ook kantoorruimte voor het MKB biedt. In het hele land zijn datacenters te vinden die zich sterk regionaal profileren op het midden- en kleinbedrijf. Het is hun bestaansrecht en daarmee een beproefd recept. De waarde is vooral hoe sterk zo’n partij zich neerzet als dé MKB-specialist en dat doen er nog maar weinig. Daarin is Datacenter Noord-Holland nog wel bijzonder.

Datacenter Alkmaar. Prof. Waalstraat 1

Adje Beton, 24 februari 2014 2:20 pm

Waar kwalificeren ze de TIER 3 op ?

Ik denk nog altijd terug aan datahouse dus bij deze hoe zit het met:
- N+1 qua opstelling van de ups, koeling
- 1 diesel generator op terrein is geen N+1.
- 24x7 security
- Iets meer informatie graag.

dit lijkt me meer verkoopmarketing post waar weinig feiten staan.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.