Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IBM presenteert nieuwe clouddiensten aan lopende band

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 26 februari 2014 08:04 uur

IBM probeert bij te blijven als het gaat om cloudservices. Big Blue voegt aan de lopende band nieuwe acquisities en technieken aan haar productportfolio waarmee het bedrijf uiteindelijk probeert om Amazon en Microsoft voorbij te streven op het gebied van cloudservices. Nieuwste aanwinsten zijn Cloudant en Bluemix.

Van deze twee startups is Cloudant de meest interessant: het bedrijf doet in DBaaS – database as a service. Niet uniek, want Microsoft heeft dit al in Azure beschikbaar met MySQL. Wel uniek is het feit dat Cloudant het niet met MySQL doet. Met Cloudant heeft IBM-technologie in handen voor het analyseren van big data en het beschikbaar stellen van deze data op diverse platformen, inclusief mobiele toepassingen. Overigens is de overname nog niet in kannen en kruiken: IBM hoopt de acquisitie in Q1 van komend jaar volledig af te ronden.

Daarnaast presenteerde IBM wel BlueMix, feitelijk een schil om Cloud Foundry dat enige tijd geleden ’core partner’ werd van IBM. BlueMix doet haar naam eer aan: het maakt ook gebruik van Open Stack, Soft Layer en diverse IBM-softwaretoepassingen. IBM presenteerde deze week de betaversie waarmee ontwikkelaars snel apps in de cloud kunnen ontwikkelen.

 

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.