Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

40% AMS-IX klanten overweegt verbinding in 2014 te upgraden

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 februari 2014 12:00 uur

Uit het jaarlijkse klantenonderzoek van AMS-IX blijkt dat 40% van de aangesloten klanten overweegt in 2014 de verbinding met de internet exchange te upgraden. Het grootste gedeelte van die groep verwacht te zullen upgraden naar een meervoudige 10Gbps of 100Gbps verbinding.

Ook blijkt uit het onderzoek dat de drie belangrijkste redenen om met een internet exchange te verbinden quality of service, het aantal verbonden organisaties en neutraliteit en onafhankelijkheid zijn. Opvallend is dat lage kosten pas op de vijfde plaats komen. Op het gebied van prijs voor peering en ondersteuning daarbij geven de klanten de AMS-IX een 7. De financieel-administratieve ondersteuning van de internet exchange krijgt ook een 7, de marketing en sales krijgt een 6 en de NOC een 8.

De mogelijkheid om ook lid te kunnen zijn van de gelijknamige vereniging AMS-IX die aandeelhouder van AMS-IX BV is wordt door het grootste gedeelte van de klanten waardevol genoemd. Deze groep is onder te verdelen in 51% leden die wel lid zijn, maar niet deelnemen aan stemmingen en 37% die dat wel doen.

Opvallend is dat maar 24% van de klanten van AMS-IX interesse heeft in een SLA. Volgens de internet exchange is dit percentage niet veranderd sinds vorig jaar. Als verklaring voor het lage percentage geeft AMS-IX dat de leden een groot vertrouwen in de dienstverlening van de internet exchange hebben. Deze conclusie lijkt te kunnen worden onderbouwd door het feit dat 40% van de klanten van de AMS-IX overweegt om dit jaar de verbinding met de internet exchange te upgraden. Daarbij gaat het om de meeste gevallen om een upgrade naar een meervoudige 10Gbps of 100Gbps verbinding.

Aan het klantenonderzoek werd deelgenomen door 73 organisaties. Het grootste deel daarvan bevindt zich echter in Nederland, Duitsland en het Verenigde Koninkrijk.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.