Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

40% AMS-IX klanten overweegt verbinding in 2014 te upgraden

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 februari 2014 12:00 uur

Uit het jaarlijkse klantenonderzoek van AMS-IX blijkt dat 40% van de aangesloten klanten overweegt in 2014 de verbinding met de internet exchange te upgraden. Het grootste gedeelte van die groep verwacht te zullen upgraden naar een meervoudige 10Gbps of 100Gbps verbinding.

Ook blijkt uit het onderzoek dat de drie belangrijkste redenen om met een internet exchange te verbinden quality of service, het aantal verbonden organisaties en neutraliteit en onafhankelijkheid zijn. Opvallend is dat lage kosten pas op de vijfde plaats komen. Op het gebied van prijs voor peering en ondersteuning daarbij geven de klanten de AMS-IX een 7. De financieel-administratieve ondersteuning van de internet exchange krijgt ook een 7, de marketing en sales krijgt een 6 en de NOC een 8.

De mogelijkheid om ook lid te kunnen zijn van de gelijknamige vereniging AMS-IX die aandeelhouder van AMS-IX BV is wordt door het grootste gedeelte van de klanten waardevol genoemd. Deze groep is onder te verdelen in 51% leden die wel lid zijn, maar niet deelnemen aan stemmingen en 37% die dat wel doen.

Opvallend is dat maar 24% van de klanten van AMS-IX interesse heeft in een SLA. Volgens de internet exchange is dit percentage niet veranderd sinds vorig jaar. Als verklaring voor het lage percentage geeft AMS-IX dat de leden een groot vertrouwen in de dienstverlening van de internet exchange hebben. Deze conclusie lijkt te kunnen worden onderbouwd door het feit dat 40% van de klanten van de AMS-IX overweegt om dit jaar de verbinding met de internet exchange te upgraden. Daarbij gaat het om de meeste gevallen om een upgrade naar een meervoudige 10Gbps of 100Gbps verbinding.

Aan het klantenonderzoek werd deelgenomen door 73 organisaties. Het grootste deel daarvan bevindt zich echter in Nederland, Duitsland en het Verenigde Koninkrijk.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...