Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Mirantis en SoftLayer zoeken grenzen op van cloudconfiguraties

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 4 maart 2014 08:05 uur

Wat zijn de grenzen van de cloud? Gaat het cliché op en geldt ’the sky is the limit’? Mirantis is in elk geval een flink stuk dichterbij gekomen. Op basis van OpenStack rondde het bedrijf, gespecialiseerd in OpenStack-distributies, een test af waarbij het 75.000 virtuele servers op 350 fysieke servers installeerde. In datacenters over de gehele wereld, op een kleine 3.000 kilometer afstand van elkaar.

Mirantis voerde de test uit samen met IBM’s clouddivisie SoftLayer. De 350 fysieke machines waren verdeeld over de verschillende datacenters van SoftLayer, onder meer in AMS01. Op elke server werd versie 4.0 (Havana Release) van OpenStack geïnstalleerd. De machines werden alleen op operating system-level geboot. In de test werd dus geen load gegenereerd op de systemen.

Een en ander mag gerust een technologisch hoogstandje worden genoemd.  De virtuele servers werden in acht uur tijd uitgerold over de fysieke servers. Zo ontstond een Virtual Data Center met 100.000 vCPU’s, 6250 Gb aan RAM en 200 Tb diskruimte. Elke virtual had ongeveer 200 seconden nodig om te booten. Bij de ultieme test werden 250 VM’s simultaan aangeroepen om op te starten. Volgens Mirantis zou dit overigens tot 500 simultane verzoeken moeten kunnen op basis van OpenStack 4.0.

Natuurlijk komt er meer bij kijken dan 350 servers en wat software. Mirantis heeft in haar blog een zeer gedetailleerd overzicht gepubliceerd van de exacte configuratie en de testresultaten.

dakar benchmark 2

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.