Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Wedstrijd uitgeschreven voor premium .mobi-domeinnamen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 19 november 2006 20:53 uur

Bij mTLD werkt het net even anders als bij andere registries, al eerder hadden ze op het T.R.A.F.F.I.C. congres al een aantal premium .mobi-domeinnamen geveild, nu hebben ze bij mTLD een soort van wedstrijd uitgeschreven voor wie het beste plan heeft om de website/dienstverlening achter bepaalde premium .mobi-domeinnamen te ontwikkelen.

Het idee is dat op deze manier partijen met een goed verhaal en plan makkelijk aan een premium .mobi-domeinnaam kunnen komen en dat er daarmee kwalitatief goede websites en diensten beschikbaar komen achter .mobi-domeinnamen. Wat de .mobi-namespace logischerwijs ten goede zal komen.

De procedure om een premium .mobi-domeinnaam te verkrijgen via deze weg is niet mals. Zo moeten naast de algemene gegevens, ook de omzet van de onderneming en de financiele staat van de onderneming worden gemeld, dat samen met een klein businessplan voor de dienst die het bedrijf op de .mobi-domeinnaam zou willen realiseren, één maal electronisch en in tweevoud hardcopy naar mTLD in Dubai worden opgestuurd vergezeld met een cheque ter waarde van 500 euro voor de behandeling van de aanvraag. Wie mee wil doen kan de inschrijfformulieren hier als PDF downloaden.

Het op deze manier verkrijgen van een .mobi-domeinnaam zal dus vrijwel alleen open staan voor al bestaande ondernemingen die serieus werk willen gaan maken van de website achter de .mobi-domeinnaam. Dat is denk ik ook maar goed ook, om zo gelukszoekers buiten de poort te houden. Ik vind het een mooie actie van mTLD.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.