Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Internet uit de lucht na conflict tussen Aether Arcus en Concepts ICT

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 november 2006 11:56 uur

In Baarle-Nassau, Galder en Ulicoten zijn de dupe geworden van een conflict tussen Aether Arcus en Concepts ICT. Samen verzorgen zij draadloze internetverbindingen via WDSL, gezien de aanleg van een ADSL-netwerk in het gebied onmogelijk is.

Afgelopen donderdag liep een conflict zo hoog op dat Aether Arcus, dat verantwoordelijk is voor de infrastructuur, een groot deel van de WDSL klanten afsloot. Op zondagmiddag kwam het terug op dit besluit, omdat het de veelal particuliere klanten niet langer de dupe wildde laten zijn van het conflict.

Een Aether Arcus woordvoerder meldt dat aan grondslag van het conflict problemen van “administratieve aard” liggen. Wat dus neer komt op een betalingsprobleem, naar aanleiding van de discussie daarover is door Concepts ICT het contract met Aether Arcus per 31 december opgezegt. Waarop laatst genoemde besloot om de betaling voor zowel november als december per direct op te eisen, wat neerkomt op zo’n vijf- a zesduizend euro.

Toen Concepts ICT direct weigerde te betalen, werd besloten om de particuliere klanten donderdag af te sluiten. Overigens heeft Aether Arcus ook overwogen om het bedrijventerrein Hazeldonk, dat ook via WDSL is aangesloten op internet, af te koppelen, echter wildde men dat de zéér van internet afhankelijke bedrijven niet aandoen.

Het gaat weer lekker met de access ISP’s onderling, de kwestie doet me een beetje denken aan de kwestie Fiberworld vs KPN. Daarnaast laat dit ook zien dat de macht van de ISP’s in principe bij de ‘LASTMILE’ ligt en daar mag wat mij betreft wel wat regulering komen, om te voorkomen dat dit soort machtsspelletjes tussen access ISP’s onderling, de consument kind van de rekening laten worden.

JV, 20 november 2006 2:24 pm

Kun je misschien een beetje letten op je zinnen en spelling? Onder andere in dit stuk zitten een aantal kromme zinnen met rare plaatsing van komma's en spellingsfouten. Even je artikel doorlezen voordat je op POST drukt zal denk ik een stuk professioneler overkomen.

Arnout Veenman, 20 november 2006 3:36 pm

Beste JV, dit is al vaker geaddresseerd én ja ik probeer zoveel mogelijk op mijn spelling en zinsopbouw te letten. Echter heeft iedereen zijn sterke punten en artikelen schrijven zonder fouten is daarvan géén van mij helaas. Mocht iemand zich geroepen voelen om als corrector op te treden, neem dan even contact met me op.

Ik heb overigens ook een mededeling onder het reageer veld gezet, om zo deze opmerking niet keer op keer te krijgen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.