Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cisco gaat cloudconcurrentie aan met AWS, Google en Microsoft

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 26 maart 2014 08:04 uur

Een nieuwe aanbieder van clouddiensten heeft zich aangediend. En direct eentje waar iedereen rekening mee moet gaan houden: Cisco gaat namelijk zelf in de cloud. Tot nu toe leverden ze vooral diensten aan cloudproviders, maar het bedrijf maakte deze week bekend zelf een ‘wereldomspannende intercloud’ op te gaan zetten. Een forse verandering in de strategie van het bedrijf.

Cisco heeft overigens wel een reputatie hoog te houden als het gaat om drastische koerswijzigingen. Van een traditionele leverancier van netwerkapparatuur, begon het bedrijf een aantal jaren geleden met UCS, Unified Computing System, waarmee het concurrent werd van afnemers als HP en Dell. Cisco zit met diverse partijen ook sterk in de markt voor converged systems. Tot nu toe waren er evenwel geen plannen bekend om als cloudprovider te gaan optreden.

Daar komt dus nu verandering in. Het bedrijf gaat de concurrentie aan met Amazon, Microsoft en Google. Maar ook partijen als IBM en HP hebben inmiddels eigen cloudomgevingen. Cisco moet dus een enorme inhaalslag maken. Die slag gaat het bedrijf een miljard dollar kosten, maar Cisco zelf denkt dat het de slag nog kan maken, zeker met een toekomst waarin het Internet of Things een grote rol gaat spelen. Overigens gaat Cisco niet zelf een cloudinfra optuigen: dat gaat het doen samen met vele partners. Functionaliteit – apps – komt daarbij centraal te staan.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.