Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Wie wordt de grootste enterprise-cloudprovider?

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 27 maart 2014 08:03 uur

Daags na de aankondiging van Cisco dat 1 miljard dollar gaat investeren in een wereldomvattende cloudoplossing, komt SoftLayer met de mededeling dat het in Hong Kong de eerste van vijftien nieuwe datacenters gaat openen. De opening is onderdeel van een investering van 1,2 miljard dollar die IBM, eigenaar van SoftLayer,  wil doen in haar cloudpropositie. De oorlog om de gunst van de cloudklant gaat in alle hevigheid door. Wie wordt uiteindelijk de grootste cloudprovider?

Dan hebben we het wel over enterprise-klanten: (grote) bedrijven die ergens in de komende jaren de definitieve stap gaan zetten naar cloud, in alle soorten en smaken. Van public cloud tot private cloud-oplossingen on premise en off premise. De oplossingen van IBM/SoftLayer en Cisco omvatten daarin vooral de enterprise private cloud-oplossingen in de datacenters van de aanbieders. SoftLayer biedt alles als single stack aan: bare metal, virtuele machines en netwerken.

Onderdeel van de investeringen bij SoftLayer zijn vijftien extra datacenters, waarvan Hong Kong nu de eerste is. Dat datacenter biedt ruimte voor meer dan 15.000 fysieke servers. Het datacenter maakt onderdeel uit van een virtueel datacenter waarin ook Singapore en Tokyo zijn opgenomen. Daarbij maakt SoftLayer ook gebruik van netwerkhubs om zo de latency te verkleinen naar minder dan 40 milliseconden, ongeacht waar de klant zich ter wereld bevindt.

Voor veel kleinere, ook Nederlandse cloudproviders betekent dit soort geweld vooral dat ze meer en meer in de richting van niche-markten worden gedrukt. Het wachten is op de cloudproviders die zich 100 procent gaan toeleggen op specifieke markten. Complete proposities met IaaS, PaaS en SaaS-diensten gericht op één branche.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...