Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Amazon overweegt clouddiensten vanuit Duits datacenter aan te bieden’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 april 2014 08:01 uur

De Amazon cloud komt mogelijk héél dichtbij. Het bedrijf overweegt namelijk een datacenter in Duitsland in gebruik te nemen om van daaruit zijn clouddiensten aan te bieden. Op dit moment biedt Amazon zijn Europese clouddiensten enkel aan vanuit Dublin.

Amazon senior vice president Andy Jassy heeft gezegd dat Duitsland een land is waarvan de klanten graag zien dat clouddiensten op eigen grondgebied wordt aangeboden. Omdat het bedrijf veel Duitse klanten heeft, zou daar volgens Gigaom uit worden opgemaakt dat het bedrijf overweegt een Duits datacenter in gebruik te nemen.

Duitsland is daarnaast hét land in Europa waar datasoevereiniteit het hoogst op de agenda staat van heel Europa. In de Duitse IT-media gaat er sinds de onthullingen van het afluisteren van de NSA geen week voorbij zonder dat het onderwerp linksom of rechtsom aan de orde komt.

Indien Amazon inderdaad een Duits datacenter opent, dan komt de Amazon cloud wel heel dicht bij Nederland. Hemelsbreed is de afstand tussen Amsterdam en Dublin ook maar ongeveer 750 kilometer, maar Duitsland (wanneer we uitgaan van Frankfurt am Main) is met een afstand van 350 kilometer nóg dichterbij. De vraag is of dat een kans of een risico voor Nederlandse hoster is.

[advpoll id=”4″ title=”Vraag van de dag” width=”100%”]

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.