Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Aantal met DNSSEC gesigneerde .nl-domeinnamen daalt voor het eerst

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 4 april 2014 09:30 uur

De onstuimige groei van het aantal met DNSSEC gesigneerde .nl-domeinnamen lijkt gestopt. De extra beveiliging voor de domeinnamen werd in 2012 ingevoerd. Deze groeide daarna onstuimig nadat de SIDN aan registrars een korting per gesigneerde .nl-domeinnaam in het vooruitzicht stelde. Op die manier groeide het aantal gesigneerde .nl-domeinnamen in 2012 binnen enkele maanden uit van enkele duizenden tot 1,3 miljoen.

Ook daarna bleef het aantal gesigneerde .nl-domeinnamen gestaag groeien tot maar liefst 1.697.455 gesigneerde domeinnamen in februari 2014. In maart nam het aantal gesigneerde domeinnamen voor het eerst af, al is het zeer licht tot 1.695.991. Ook in de maanden ervoor valt het op dat de groei minder sterk was dan in het verleden.

Een verklaring voor het stabiliseren van het aantal gesigneerde .nl-domeinnamen is mogelijk dat er al enige tijd geen nieuwe registrars zijn die hun portfolio met DNSSEC gesigneerd hebben. De nettogroei van het aantal .nl-domeinnamen in maart 2014 kwam ook maar uit op 2.666. Het is waarschijnlijk dat één of meerdere registrars die hun domeinnamen wel signeren, een netto daling van het aantal domeinnamen in hun portfolio hebben ervaren, waardoor het totaal aantal gesigneerde domeinnamen daalde.

In maart 2014 waren er 5.441.358 .nl-domeinnamen geregistreerd. Hiervan was maar liefst 31,17% met DNSSEC gesigneerd. Daarmee is het .nl-domein nog steeds (wereldwijd) koploper met het aantal gesigneerde domeinnamen. Dat is en blijft een prestatie waar de SIDN én de registrars trots op mogen zijn!

nl-domeinnamen-dnsssec-maart2014

 

[advpoll id=”6″ title=”Vraag van de dag” width=”100%”]

Nog geen reacties

Laatste reacties

EvoSwitch
tv5 pba live: This post provides clear idea in support of the new people of blogging th

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!