Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Mark van der Laan nieuwe voorzitter AMS-IX

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 24 november 2006 13:29 uur

Na drie jaar voorzitter te zijn geweest verlaat Boudewijn Nederkorn het bestuur van de AMS-IX, daarnaast legt hij ook zijn functie als directeur van wetenschapsnetwerk Surfnet neer, om met pensioen te gaan. Boudewijn Nederkorn draagt de voorzittershamer over aan Mark van der Laan van Vodafone, die al sinds 2003 lid is van het bestuur van AMS-IX.

De plaats in het bestuur die vrijkomt zal worden ingenomen door Simon Hania, technisch directeur van XS4ALL. Naar mijn idee een zéér goede aanvulling op het bestuur van de AMS-IX. Dit gezien Simon Hania iemand is met kennis van zaken en ook grote betrokkenheid vertoont bij de internet gemeenschap, door ondermeer deel uit te maken van de Nederlandse IPv6 Task Force en door één van de drijvende krachten achter het ISPO te zijn.

Na het vertrek van Boudewijn Nederkorn zal het bestuur er alsvolgt uit komen te zien: Mark van der Laan van Vodafone (voorzitter), Jan-Paul Dekker van RTL Interactief, Wilfried Dudink van Deutsche Telekom en Michel van Osenbruggen van BIT. Wat op mij overkomt als een evenwichtig bestuur, dat de continuiteit en het succes van de AMS-IX blijft waarborgen.

Boudewijn Nederkoorn:

Ik heb de rol van voorzitter van AMS-IX met plezier vervuld. We hebben het dan ook over een professionele organisatie die een duidelijke voortrekkersrol vervult. SURFnet is vanaf het begin zeer betrokken geweest bij AMS-IX en daar zal mijn aftreden niets in veranderen.

Simon Hania: 

AMS-IX vervult voor ISP’s en telecombedrijven wereldwijd een belangrijke rol als neutrale plaats voor het uitwisselen van grote hoeveelheden internetverkeer. Juist de verenigingsstructuur maakt het mogelijk om in een uiterst competitieve internationale markt tussen de partijen deze cruciale nutsfunctie in stand te houden en verder te ontwikkelen. Als nieuw bestuurslid van de vereniging vind ik het een eer dit belang te dienen.

Job Witteman, algemeen directeur bij AMS-IX

XS4ALL was vanaf de oprichting bij AMS-IX betrokken en als zodanig is Simon Hania goed op de hoogte van de wijze waarop wij onze neutrale rol in de markt vervullen. De samenstelling van het nieuwe bestuur geeft tevens mooi de diversiteit van partijen die zich bij AMS-IX aansluiten weer. ISP’s, carriers, content providers en mobiele operators en dat zowel vanuit Nederland als internationaal.

Update 25/11: Citaten Boudewijn Nederkoorn, Simon Hania en Job Witteman toegevoegd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.