Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

GoDaddy breidt uit naar Nederland

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 30 april 2014 09:35 uur

Het Amerikaanse GoDaddy is begonnen met een stevige Europese expansie. Het bedrijf heeft zojuist zijn dienstverlening naar 21 nieuwe Europese markten uitgebreid, waaronder Nederland, weet ZDnet. Eerder was het bedrijf in Europa enkel actief in het Engeland, Ierland en Spanje.

Nederlandse klanten konden eerder al bij GoDaddy bestellen. Nu GoDaddy zich ook expliciet op Nederland richt is de website in het Nederlands beschikbaar en is er een Nederland (085) telefoonnummer voor support. Daarnaast kunnen klanten nu ook met iDEAL betalen, naast de gebruikelijke betaalmethoden van creditcard en Paypal.

GoDaddy is naast één van de grootste hosters ter wereld, ook de grootste domeinregistrar wereldwijd. Totaal heeft het bedrijf maar liefst 21,6 miljoen gTLD’s geregistreerd, meer dan vier keer zoveel als nummer 2 eNom die 5,5 miljoen domeinnamen heeft geregistreerd. Daarnaast is het bedrijf ook het registry van het .me country top-level domain.

Ook staat GoDaddy bekend om de sexy commercials rond de Superbowl. Omdat de commercials vaak nét te sexy zijn, worden deze in de meeste gevallen geweigerd door de organisatie van de Superbowl. Dit levert GoDaddy elk jaar opnieuw weer een grote hoeveelheid gratis publiciteit op.

Totaal biedt GoDaddy zijn dienstverlening in 42 markten aan en worden 17 verschillende talen door het bedrijf ondersteund. Uiteindelijk is het doel van het bedrijf om dat aantal uit te breiden naar 60 markten en 30 verschillende talen.

Joop, 24 oktober 2014 4:36 pm

Sorry dat ik het zeg maar ik zie totaal geen optie voor ideal of paypal op de Nederlandse site van godaddy

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.