Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

xYnta onder vuur van een 20Gbps DDoS-aanval

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 6 mei 2014 12:50 uur

Hostingbedrijf xYnta ligt vanaf 10 uur vanmorgen onder vuur van een DDoS-aanval. De aanval zou een capaciteit hebben van 20Gbps. Als gevolg van de aanval zijn alle servers van het bedrijf en klanten van het bedrijf in het Nedzone datacenter in Steenbergen onbereikbaar. Op Twitter bevestigt het bedrijf aan ISPam.nl dat de DDoS-aanval specifiek op hen gericht is gericht én niet op leverancier Nedzone.

Wel is de DDoS-aanval terug te zien in de bereikbaarheid van leverancier Nedzone. In de Smokeping-statistieken gezien vanaf andere netwerken was er van 9:50 uur tot 10:05 uur vanmorgen een duidelijke toename te zien van de packetloss (tot 50%) én ook een lichte toename van de latency van het netwerk.

Op de statuspagina meldt xYnta dat door de aanval alle servers van het bedrijf en klanten van het bedrijf in het Nedzone datacenter onbereikbaar zijn. De aanval zou een totale capaciteit hebben van 20Gbps en zou sinds de start ook niet afgezwakt zijn. Door dat er geen specifiek doel kan worden geïdentificeerd van de DDoS-aanval, is het volgens het bedrijf ingewikkeld om deze onder controle te krijgen.

Om 12:36 uur heeft xYnta de laatste update op haar statuspagina geplaatst, dat omstreeks 13:00 uur een medewerker van de netwerkleverancier ter plaatste zal zijn om in Amsterdam de routers daar op locatie te onderzoeken.

Update 13:45 uur: De website van xYnta zelf en ook de websites van verschillende klanten van het bedrijf zijn weer bereikbaar
Instant update: xYnta zelf meldt ook dat de DDoS-aanval onder controle is.

Smokeping Nedzone tijdens DDoS op xYnta

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.