Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Tele2 concurrent voor Skype

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 4 mei 2006 09:13 uur

Gisteren maakte Tele2 via een persbericht (PDF) wereldkundig dat ze een VOIP-dienst hebben gelanceerd. Deze nieuwe dienst die de naam Parlino zal direct de concurrentie met Skype aangaan, door onderling en naar vaste nummers bellen gratis te maken, naar mobiel (in Nederland) 20% goedkoper dan gangbaar is en voor 2.95 euro (ex 15% btw) per maand een eigen vast-telefoonnummer. Als speciale introductie krijgen de eerste 10.000 klanten die voor 30 euro aan tegoed kopen een gratis VOIP-gebaseerde DECT-telefoon.

Als een echte Nederlander heb ik uiteraard direct mijn creditcard getrokken en de 30 euro tegoed aangeschaft, waar voor Nederland 5.50 euro aan bezorging boven kwam en 15% BTW. De afhandeling was netjes en mijn tegoed was direct bij mijn account bijgeschreven.

Het enige waar ik minder tevreden mee ben is het feit dat er alleen dial-in telefoonnummers voor Zweden, Italie en Luxemburg te krijgen zijn. Terwijl er in het Nederlandse persbericht ook heel duidelijk melding over werd gemaakt, wat op zijn minst doet vermoeden dat je ook Nederlandse dial-in nummer kan krijgen.

Nu vermoed ik dat de OPTA op een heel ongelegen moment ineens heeft ingegrepen wat betreft de uitgifte van plaats gebonden telefoonnummers gezien ik zeer toevallig gisteren van de concurrerende VOIP-dienst VOIP Buster de volgende e-mail ontving:

Voipbuster wisselt nederlandse Voip-IN Nummers in. Vanwege wettelijke verplichtingen moeten we nieuwe nederlandse VoipIn nummers uitdelen.

Er verandert verder niks, wel moet je opnieuw een VoipIn nummer aanvragen (gratis!). Surf naar http://www.voipbuster.com/en/buycredits.html en vraag GRATIS een nieuw, nederlands VoipIn nummer aan. Zorg er ervoor dat je nog wel tegoed hebt en dat de bij ons bekende adresgegevens kloppen. Je oude nederlandse VoipIn nummer is niet meer geldig en kan niet meer gebruikt worden.

Groeten,
 
VoipBuster Team

Zojuist heb ik een support-ticket bij Parlino ingediend. Zodra ik antwoord heb zal ik het hier posten. Ondertussen kan ik iedereen Parlino adviseren, een VOIP gebaseerde DECT-telefoon gratis bij 30 euro beltegoed is natuurlijk geweldig.

Update: Wat betreft het intrekken van de VOIPbuster telefoonnummers heeft de OPTA inderdaad ingegrepen, zo staat te lezen in een artikel op webwereld.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.